23948sdkhjf

Kanonaden grundar för vindkraft

Kanonaden Entreprenad har fått Stena Renewables uppdrag att projektera och med start i vår bygga vägar, fundament och elnät för Vindpark Åby-Alebo som beskrivs som störst i sitt slag i södra Sverige.

Kanonaden har byggt flera vindkraftsanläggningar åt oss tidigare och vi har alltid varit nöjda. Bolaget har kompetensen att bygga stora vindparker och är dessutom en stark och lokal aktör i Småland. Båda dessa egenskaper är viktiga för oss, säger Peter Zachrisson, vd för Stena Renewable.

För Kanonaden Entreprenad handlar det om ett uppdrag värt cirka 213 miljoner kronor. Enligt planerna blir det byggstart i vår medan elleveranserna ska påbörjas första kvartalet 2022.

Fullt utbyggd kommer vindparken att omfatta 36 vindkraftverk med en totalhöjd på 200 meter och med en årlig produktion av sammanlagt 500 GWh el, vilket motsvarar hushållsel för 100 000 villor.

Enligt Kanonaden Entreprenad kommer den förnybara el som produceras i vindparken att minska koldioxidutsläppen med omkring 300 000 ton per år, vilket är ungefär lika mycket som 167 000 vanliga fossildrivna släpper ut under ett år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093