23948sdkhjf

Rototilt lanserar snabbfäste

Rototilt har tagit fram ett nytt snabbfästessystem – Rototilt Quick Change beskrivs som företagets ”största utvecklingsprojekt någonsin”.

Det har rått en del hemlighetsmakeri kring den nya produkten, Rototilt har vinnlagt sig om att släppa nyheten lite i taget för att bygga upp intresset för det som beskrivs som företagets ”största utvecklingsprojekt någonsin”.

Nu släpper de nyheten fullt ut, det handlar om ett helautomatiskt snabbfästessystem som ska göra det möjligt att byta hydrauliska redskap säkert och enkelt, utan att behöva lämna hytten.

Företaget har sökt patent för flera av de nya lösningarna och hävdar att varje komponent och funktion är perfekt integrerad med företagets tiltrotatorer, maskinfästen och redskap.

Detta borgar för en lång livslängd hävdar företaget, som också utlovar ökad prestanda och slitstyrka, samt en ”optimerad grävgeometri.”

Hydraulkopplingarna ska vara robust inbyggda, den nya designen ska dessutom optimera hydrauliken och flödet, Rototilt talar om upp till 50 procent högre flöde, något som ska göra det möjligt att använda riktigt krävande redskap.

Maskinfästet ska kunna hanteras automatiskt från hytten, Rototilts eget säkerhetslås Securelock ska dessutom eliminera risken för att redskapen pendlar eller tappas, lovar företaget.

Rototilt lyfter fram säkerhetsdetaljerna på maskinfästet och redskapsfästen, till exempel en fjäderbelastad låscylinder, flat anliggningsyta på låskolvarna samt ett konstant låstryck i låscylindern som ska säkerställas av att en backventil ska hålla fast redskapet även om hydraultrycket faller.

Företaget lyfter också fram att en kapslad fjäder i hydraulkoppling ska eliminera risken för kontaminering av maskinens hydraulsystem om fjädern skulle brista och att en förbättrad design av täcklucka och tätning ska skydda kopplingarna mot smuts och föroreningar.

Snabbkopplingen kommer att premiärvisas på Conexpo i Las Vegas i mars och enligt Rototilt ska leveranserna kunna börja redan i april.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079