23948sdkhjf

Kranpunkten satsar fossilfritt

Samtliga dieseldrivna maskiner och fordon i Kranpunktens flotta ska, enligt företagsledningen, iinom ett år tankas med den fossilfria dieseln HVO100.

Kranpunkten håller en tydlig miljöprofil och betonar bland annat att andelen el- och hybriddrivna maskiner utgör mer än 80 procent av företagets maskinpark på cirka 3 500 enheter. Enligt företaget är det en strategi som till stor del baseras på kundernas miljö- och affärsmässiga krav där minskad klimatpåverkan har stor betydelse.

– Nu tar vi ytterligare ett steg i arbetet och går över till ett förnybart och fossilfritt drivmedel. Jämfört med vanlig diesel innebär detta en väsentlig minskning av våra koldioxidutsläpp, säger Petra Lampa, hållbarhetsansvarig på Kranpunkten.

Bedömningen är att övergången till HVO100 kommer att minska företagets utsläppsvolym från drivmedel med 82 procent.

Företaget började tanka sina tjänstebilar med HVO100 redan under hösten 2019. Nu är ambitionen att omställningen av dieseldrivna fordon och maskiner till fossilfri diesel ska vara avslutad inom ett år. Faktorer som kan påverka övergången är tillgången på själva bränslet och klartecken från vissa maskin- och fordonsleverantörer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078