23948sdkhjf

Vd lämnar Märsta Förenade

– Efter snart åtta fantastiska år som vd är det nu dags för mig att lämna över rodret. Både Märsta Förenade och jag själv behöver fokusera på nya utmaningar, säger Mikael Andersson som lett företaget under en synnerligen expansiv utvecklingsresa.

Mikael Andersson tillträdde som vd på Märsta Förenade 2012 och sedan dess har bolaget vuxit från 350 miljoner till 1 miljard kronor i omsättning. Under samma period har antalet kunduppdrag ökat från ungefär 25 000 per år till dagens drygt 75 000 samtidigt som antalet enheter ökat från drygt 220 till närmare 600.

Den stora tillväxten har gjort att Märsta Förenade är ett helt annat bolag i dag än för åtta år sedan. Vi har blivit ett av Sveriges största åkerier och är i dag en koncern. Detta kräver fokus på digitalisering, interna processer, hållbarhet och en tydlig struktur, och att också förvalta och bygga trygghet kring bolagets kunder och omsättning. Ett gediget arbete som måste säkerställas innan nästa resa in i framtiden kan påbörjas, säger Mikael Andersson.

När jag nu lämnar Märsta Förenade så vill jag in i ett nytt utmanande vd-uppdrag, utöver det kommer jag att fortsätta att arbeta i styrelser där jag kan bidra.

Enligt styrelseordförande Jan Olson har Mikael Andersson under hela sin tid på företaget varit en engagerad ledare med genuint intresse för alla delar av verksamheten.

Han har inte heller varit rädd för att med stor energi driva olika frågor.
Det kommer bli en stor utmaning att hitta ny vd och detta arbete har redan påbörjats, säger Jan Olson.

Tills vidare går Mats Trysefjord, som arbetat i företaget i mer än 20 år – bland annat som vice vd under en längre tid, in som vd till dess rekryteringen av ny vd är klar.

Mats Trysefjord känner vårt bolag väl och kommer att fungera utmärkt i rollen som vd i detta skede, säger Jan Olson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078