23948sdkhjf

Unimog tar sikte på svenska snöröjare

Unimog och Aebi-Schmidt gör nu en riktad satsning till den svenska marknaden genom att erbjuda kompletta paket för snöröjning och halkbekämpning.

Mercedes-Benz Unimog-lastbilar har en stark position i Centraleuropa och används bland annat för snöröjning. Nu gör företaget en storsatsning på Sverige genom att i samarbete med schweiziska Aebi Schmidt erbjuda kompletta paket för snöröjning och halkbekämpning för den svenska marknaden. Givetvis kan fordonen även förses med färdiga lösningar för barmarksunderhåll.

Unimogs lastbilar fungerar med sin kraftfulla hydraulik, hög markfrigång och goda terrängegenskaper utmärkt som redskapsbärare. Sedan 2019 kan de i Sverige köpas med traktorregistrering, vilket ger nya affärsmöjligheter.

– Många köper en lastbil eller traktor av en leverantör och förser den med plogar från en annan och spridare från en tredje och kanske annan utrustning från en fjärde eftersom det är så man alltid gjort. Ibland blir resultatet bra, ibland mindre bra. Men det är alltid en lite komplicerad process att köpa och beställa, säger Claes Fehling, vice vd på Swedmog som är svensk generalagent för Mercedes-Benz Unimog.

Nu kommer vi och Aebi Schmidt i stället att kunna leverera kompletta fordon med exakt rätt utrustning monterad, anpassad och klar.

Företagen har haft ett nära samarbete sedan 2015 Mercedes-Benz utsåg Aebi Schmidt till certifierad Unimog Expert Partner. Innebörden är bland annat att företagen tillsammans utvecklar lösningar som redan från början är helt och hållet anpassade för just Unimog. Och att företaget i sin egen produktion kan gå in och anpassa fordon och utrustning för varandra.

Men samarbetet har pågått ända sedan 1950-talet då Schmidt, som firar 100 år i år, och Unimog inledde en relation som fortfarande består. Det är också under varumärket Schmidt som utrustningen nu finns tillgänglig – även de produkter som hämtats från de skandinaviska verksamheterna Broddway och Tellefsdal.

– Den som köper en lösning från oss eller Swedmog får en komplett lösning med rätt dimensionering. Kunden beställer en funktion och får ett färdigt paket där allt är anpassat in i detalj redan när de sätter sig i hytten första gången, säger Mette Engström som är vd för Aebi Schmidt i Sverige.

I Aebi Schmidts produktutbud ingår även grönytemaskiner och utrustning för barmarksunderhåll av gator och vägar.

– Vi kan ofta ge en kund förslag på hur de kan gå vidare från vinterunderhåll och med samma fordon även åta sig sommarjobb. Många gånger blir det en aha-upplevelse när de kommer på att vi kan göra så att de kan klippa vägkanter eller tvätta stolpar med samma fordon som de röjer snö, säger Mette Engström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078