23948sdkhjf

Epiroc och Luleå tekniska universitet fördjupar samarbetet

Luleå tekniska universitet och Epiroc har tecknat ett samarbetsavtal där syftet uppges vara att stärka det strategiska samarbetet inom utbildning, forskning och innovation.

De två parterna har i många år haft ett nära samarbete, inte minst inom gruvområdet, automation och digitalisering.

– Att vi nu undertecknar ett samverkansavtal är ett kvitto på att detta varit fruktsamt och att vi ser en potential i att fördjupa samverkan, säger Pär Weihed, prorektor vid Luleå tekniska universitet, i ett pressmeddelande.

Även Epiroc gläds åt samarbetsavtalet.

– Gruvbranschen har påbörjat en stor förändringsresa mot alltmer automation och digitalisering, vilket är goda nyheter då det kommer förbättra säkerheten och arbetsmiljön samt öka produktiviteten för gruvbolagen. Epiroc är stolta över att göra detta möjligt för branschen med sina produkter och lösningar, men det kräver alltmer tekniskt avancerade lösningar och nytt innovativt tänkande och där ser vi att en sådan kompetent institution som Luleå tekniska universitet kan spela en viktig roll genom sitt samarbete med oss, säger Jonas Albertson, chef för Epirocs division för teknisk utveckling, Rocktec, i samma pressmeddelande.

Epiroc och Luleå tekniska universitet ska, enligt pressmeddelandet, identifiera framtida samverkansområden och utveckla mål, strategier och konkreta handlingsplaner och gemensamma aktiviteter.

Tanken är att de aktiviteter som sedan genomförs ska leda till ökad kvalitet inom bland annat kompetensutveckling, forskning och innovation.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094