23948sdkhjf

Delade meningar om vägen till fossilfritt

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

I dag är de flesta överens om att fossila bränslen måste fasas ut – och att arbetet bör göras skyndsamt. Däremot är vägen till målet långt ifrån utstakad. Det stod klart på Stora Infradagen som nyligen arrangerades i Stockholm.

Stockholm. Bygg- och fastighetssektorn svarar för uppskattningsvis en femtedel av Sveriges klimatpåverkan. Mycket sker för att minska belastningen, men ska vi nå fram till ett Sverige utan nettoutsläpp av växthusgaser år 2045 krävs åtskilligt nytänkande och innovationer som inte bara skrapar på ytan utan går på djupet för att begränsa utsläppen.

För att nå målet krävs, enligt Naturvårdsverket, att utsläppen av växthusgaser från svenskt territorium ska vara minst 85 procent lägre år 2045 än 1990. Karolina Skog, tidigare miljöminister, MP, betonade på Stora Infradagen i Stockholm att möjligheten att uppnå de tuffa målen är avhängigt med hur snabbt vi kommer igång i arbetet med att i första hand fasa ut fossila bränslen.

– Det handlar helt enkelt om när vi börjar. Jag tror att vi måste hitta branschvisa lösningar, där varje bransch tar ansvar för sin egen del. Elektrifiering och effektivisering är prioritet ett. Där det går att elektrifiera måste vi göra det snabbt. Då kan vi prioritera korta sträckor och ställen där det är enkelt att snabbt få effekt, sade Karolina Skog som i dag är ledamot i riksdagens Finansutskott.

Även om elektricitet blir en allt viktigare energikälla räcker den dock inte till. Ökad andel elbilar, befolkningsökningen och nya elkrävande verksamheter, exempelvis datorhallar, kommer att tära hårt på den elektricitet som produceras samtidigt som det kommer att ta lång tid innan alternativa elproducenter kan ersätta de stängda kärnkraftverken.

Bland de som var tveksamma till eltillgången på sikt fanns Marcus Morfeldt, Svenskt Näringslivs expert på hållbarhet och infrastruktur, och Klas Gustavsson, vice vd på Tekniska verken i Linköping. Även Karolina Skog konstaterade att det krävs ett flertal kompletterande lösningar.

– Vi måste skapa ett spektrum av olika lösningar för att nå fram. Biobränsle är en bra lösning, men vi kommer aldrig att ha den skogsråvara som behövs för att göra biobränsle till det enda alternativet. Biobränslet måste användas där det behövs, det är en bra lösning. Det är dock inte lösningen för alla, inte för flyget, inte för maskinentreprenörerna och inte en rad andra områden, sade Karolina Skog.

Även om det finns en samsyn i betydelsen av att hitta alternativ till fossila drivmedel finns dock stora skillnader i hur olika aktörer ser på vägen mot målet.

Louise Meijer, miljöpolitisk talesman för Moderaterna, betonade bland annat att det viktigaste är att de svenska miljömålen styr mot det övergripande målet att minska de globala utsläppen.

– Om vi bara minskar i Sverige har vi inte gjort någonting för att minska de globala effekterna totalt sett, sade hon bland annat.

Professor Rune Wigblad från Strömstad Akademi varnade för att det i dag läggs för stor skuld på individen när det snarare är systemet som behöver göras om. Han efterlyste bland annat någon form av teknikvärderingsinstitut som kan ha koll på teknikutvecklingen globalt, som kan värdera vad som händer, när det kan komma att slå igenom och när det kan vara dags att starta en testverksamhet.

– Det klimatpolitiska rådet är inte tillräckligt, vi behöver någon som kan titta längre fram än så – inte bara prata kolpriser, utan också se till vad som händer tekniskt och vad som kan användas, sade Rune Wigblad.

Jonas Abrahamsson, vd för Swedavia som driver tio av Sveriges flygplatser, däribland Arlanda, Bromma och Malmö konstaterade att själva verksamheten på flygplatserna redan hunnit långt för att komma ur användandet av fossila bränslen. Samtidigt lyfte han fram tillväxtens betydelse för klimatarbetet.

– Tillväxt är en förutsättning för att vi hållbart ska kunna engagera oss i klimatfrågan, och vi kan inte vara hållbara utan att ta hänsyn till klimatet. Det sitter ihop. Vi ska vara stolta över fossilfritt Sverige. Vi inom flygbranschen har gjort för lite historiskt sett, nu agerar vi för ett fossilfritt inrikesflyg 2030, och ett fossilt utrikesflyg 2045. Det bygger på effektivisering, men för flyget är biobränsle ett snabbt alternativ, elflyg kommer, men det dröjer, sade Jonas Abrahamsson.

Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mäktigaste marslistan

Erlandsson och Renta i samarbete

Sveriges sämsta vägar

Sveriges vägar blir allt sämre hävdar M Sveriges vägombud som granskat 18 000 mil och hittat landets tre sämsta vägar.

Svensk-spansk lösning i Skåne

Märsta Förenade avyttrar Ångetäkt

Nyhetsbrev

Gruvbolagen ska bli pionjärer

Arkiv

Så påverkas gruv- och mineralbranschen av coronasmittan

Corona får pumptillverkaren att sadla om

Ökad säkerhet med skånskt dubbelspår

Umeå vill få fart på Norrbotniabanan

Byggherrarnas vision om Brommastaden

Industrimark blir stad

Peab bygger i Skåne

Bara elva ”Bra val” när Folksam granskade hantverkarbilar

Bara elva av 41 modeller lever upp till de krav som gäller för benämningen ”Bra val”, när Folksam nu för första gången gjort en genomgång av säkerheten i transportbilar under 3,5 ton – även kallade hantverkarbilar.

Aarsleff rekryterar för tillväxt

Reportage
Från noll till 120 på 30 år

I dag är Torbjörn Sundh Entreprenad ett av Umeås större entreprenadföretag, men resan började i motvind. –  Nog fick man bita på blånaglarna ibland.

2019 – Fortsatt stort maskinbehov

Försäljningen av nya entreprenadmaskiner i Sverige må ha slagit alla tiders rekord 2018. Riktigt samma nivå blev det inte under 2019, men det var inte långt ifrån. Och att Sverige är ett hjullastarland blir allt tydligare. Totalt rullade 1 789 nya hjullastare ut från leverantörerna.

Respiratorer nästa för JCB

JCB står klar att öppna tillverkningen på nytt i hyttfabriken i Uttoxeter, men inte för den normala produktionen, utan nu handlar det om skalen till respiratorer som behövs i campen mot Covid-19.

Peab bygger för äldre

Byggföretag hittar till campingstugor

Till skillnad från många andra inom rese- och hotellbranschen har campingkedjan First Camp inte påverkats negativt av covid-19. Företaget konstaterar i stället att bland annat byggföretag i olika delar av landet väljer företagets lösningar i stället för hotell.

NCC bygger i Västerås

Miljardsatsning på fossilfri gruvdrift

Cirka 1,1 miljarder kronor satsas i ett projekt som ska utveckla och demonstrera en koldioxidfri, digitaliserad och autonom koldioxidfri gruvbrytning. Energimyndigheten svarar för 207 miljoner kronor, medan deltagande företag står för resten.

Succé för kompaktmaskiner över disk

Kompaktmaskiner ”över disk” har utvecklats till en succé för Swecon. I dag är, enligt företaget, 80 procent av de sålda kompaktmaskinerna färdigutrustade lagermaskiner.

Peabs jätteaffär klar

Koncernen utökas med 200 täkter, 63 asfaltverk och 1 700 medarbetare .

De tar över Skrombergaverken – efter 116 år

Klart med ny vd för Alimak

Sommarnöje i de gamla maskinernas tecken

Svevia tar sig an Karlstadsbro

Ett beslut väntar i Kiruna

Trejon växlar upp

Nordbygg har fått nytt datum

Stor affär för Beijers

Svevia sanerar arsenik

De bygger station i Gävleborg

Ramboll i Barkarby

80 lägenheter i Trelleborg

Se alla Företagens egna nyheter

Portaler för vägledning

Högkvalitativ Fatpump från FLUX

Entreprenaddäck från Gripen Wheels till Bimar i Norr AB

Superklipp på liten backbelysning

Snart är våren här... dags att rensa lagret!

Bästa tiden att köra igång med SmartDok är NU

Kalibrering och service, tänk smart och proaktivt

Traktor power gör reklamfilm i samarbete med Gripen Wheels

Drivaxel till senaste generationen VW Transporter T6

Små, smidiga runda extraljus

KIPP SCANDINAVIA AB säkerställer sin leveransförmåga

Erbjudande på uppkopplade skjutmått

Det absolut senaste inom arbetsbelysning

Höj säkerheten på era byggplatser med PaceTell

KIPP Scandinavia AB

Svårt att få bort gamla DT-kontakter?

Lazer’s banbrytande adaptiva extraljusramp

Digitalisering har aldrig varit viktigare än nu!

Dubbelmontage monterat med BKT AGRIMAX RT855 520/85R46

151 MP Area Scan camera

Underlätta din kontaktering

Motordag för verkstadskunder...

Parkeringsradar för större fordon.

Kan extraljus användas som backljus?

Starkt rustade för framtiden!

Sänd till en kollega

0.156