23948sdkhjf

Vd-skifte i Hüllert Maskin

Efter 46 år i företaget lämnar nu Nils-Gunnar Burge rollen som vd i familjeföretaget Hüllert Maskin. Efterträdaren Andreas Tagesson anställdes redan för tre år sedan som operativ chef och har sedan dess haft gott om tid att växa in i sin nya roll.

– Jag var fast besluten om att inte hamna i fällan där en stark vd och ägare inte släpper taget, vilket gör att utvecklingen stannar upp och företaget likaså, säger Nils-Gunnar Burge.

Lösningen blev att redan för tre år sedan anställa Andreas Tagesson som operativ chef för att ge gott om tid att sätta sig in i verksamheten. Det står också klart att Andreas Tagessons övergång till vd inte kommer att påverka företagets ägarbild. Nils-Gunnar Burge fortsätter finnas med i bolaget som ägare och ambassadör.

Nu ska jag njuta av den delen som jag uppskattar mest gällande företagandet; träffa kunder och samarbetspartners och att tillsammans med familjen utveckla koncernen Vara Maskinimport som Hüllert Maskin är en del av, säger Nils-Gunnar Burge.

Andreas Tagesson tar nu över vd-stolen i det anrika Vara-baserade företaget som i år kan fira 75-årsjubileum.

Efter tre år som operativ chef har jag nu lärt mig branschen och verksamheten, och det känns som ett naturligt steg att ta över vd-rollen. Jag är laddad inför uppdraget och ser stora möjligheter framöver. Under 2020 kommer vi att lansera Merlos nya Roto- och Panoramic-serier, samtidigt är vi på god väg att bygga ett ännu starkare servicenätverk i toppklass. De senaste åren har vi höjt vår kompetens och vår konkurrensförmåga på alla plan, säger Andreas Tagesson, som har en uttalad målsättning inför framtiden.

Målet är att alltid ha en hög tillgänglighet gällande reservdelar, teknisk support och service samt att erbjuda förstklassig utbildning för service, verkstadspersonal och användare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11