23948sdkhjf

Nya gripare ska passa nästan alla

Cranabs nya gripare ska passa nästan alla. – Vi räknar med att modellerna täcker 90 procent av marknadens behov av gripare för lastbilskranar.

Cranab har tagit fram en helt ny serie gripare anpassad för lastbilar.

Tre storlekar finns: Cranab CT35, CT40 samt CT50 ska komplettera företagets befintliga serie gripare.

Läs också: Cranab fyller 60

Griparna i vårt nya lastbilsprogram är optimerade efter de behov som finns inom åkerisidan. Vi har testat, provkört och utvärderat dem under verkliga förhållanden under drygt ett års tid och känner oss helt trygga med griparnas egenskaper, prestanda och kvalitet. Därför inleder vi nu serietillverkningen och försäljningen av dem, säger Micael Olsson, marknadsansvarig för segmentet On-Road hos Cranab, i ett pressmeddelande.

Cranab har jagat vikt under utvecklingsarbetet.

För lastbilar är jakten på kilo i fokus och det har vi tagit fasta på utan att ge avkall på prestanda och hur de är att köra, säger Micael Olsson.

Fokus har också legat på materialtjockleken, de nya modellerna uppges vara mycket smalare än företagets andra gripar.

Läs också: Lastbilskranar på banan igen

Griparna tränger enkelt ned i virkestravarna och har mycket goda inrullningsegenskaper. De är mycket lätta att arbeta med, säger Micael Olsson.

Cranab noterar att gripare som ska sitta på en lastbilskran körs på en helt annan frekvens än de som görs för skotare – där det är ständig körning och ”tuffa tag”.

Lastbilsgripare används vid lastning och lossning av virkestravar och de är vanligtvis inte nere och gräver i marken som en skotargrip. Behoven mellan gripare är olika och lastbilsgriparna är optimerade inom sitt användningsområde, förklarar Micael Olsson.

Cranabs nya gripare ska inte bara passa företagets egna lastbilskranar.

Läs också: Nytt uppdrag för förre Cranab-VD:n

Vi räknar med att modellerna täcker 90 procent av marknadens behov av gripare för lastbilskranar, säger Micael Olsson.

Företaget tror att CT40 kommer att bli den storsäljaren i gänget. Den mindre CT35 och den riktigt stora CT50 komplettera programmet.

CT50 är unik och är gjord för att maximera varje griptag och hålla högsta tempo. Den tar stora virkeslass åt gången. Den gripstorleken är populär i hela Europa och CT50 kommer att möta behoven för de riktigt krävande arbetena, säger Micael Olsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094