23948sdkhjf

Corona slår till mot Samoter

Coronaviruset har slagit till mot entreprenadmaskinsbranschen. Arrangörerna av Samoter i Verona har beslutat att flytta fram mässan från planerade 21-25 mars till 16-20 maj.

Veronamässans styrelse ser inga möjligheter att arrangemanget ska klara att leva upp till de krav som ställs av såväl lokala som nationella hälsomyndigheter med avseende på coronaviruset eller Covid-19 som är benämningen på den sjukdom som orsakas av viruset.

Enligt den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC:s sammanställning den 3 mars har mer än 90 600 fall av covid-19 rapporterats och 3 124 personer avlidit med infektionen, varav 2 947 i Kina. Styrelsens beslut ska ses mot den bakgrunden samtidigt som Italien - i synnerhet de norra delarna - med europeiska mått mätt är förhållandevis hårt drabbat av viruset. Situationen har bland annat fått SAS att ställa in samtliga flygturer till och från Milano, Turin, Bologna och Venedig - alla i samma rgion som Verona - under perioden 4-16 mars.

Även de evenemang som arrangeras parallellt med Samoter följer med i senareläggningen, det vill säga Asphaltica som fokuserar på vägbyggnad, ICCX Southern Europe (elementbyggande) och Let Expo (hållbar logistik).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125