23948sdkhjf

Epiroc utlovar fjärrkoll på maskinparken

En ny fjärrövervakningslösning för hammare och rotationsfräsar ska dels hålla reda på var verktygen är, dels övervaka hur de jobbar.

Epirocs nya Hatcon är ett system för att fjärrövervaka hammare och rotationsfräsar, systemet kan fås både fabriksmonterat eller som en eftermonteringssats till Epirocs premiumsortiment av hammare och rotationsfräsar.

Tanken är att Hatcon ska kunna övervaka varje enskilt verktyg. Enligt Epiroc kan informationen med fördel integreras med den molnbaserade plattformen My Epiroc – som då kan servera lättillgänglig information till alla som har nytta av den.

– Hatcon tar det här med att hålla koll på maskinparken till en helt ny nivå, säger Torsten Ahr, Vice President Marketing Hydraulic Attachment Tools hos Epiroc, i ett pressmeddelande.

Med My Epiroc ska det dessutom bli enklare att schemalägga service, felsöka och hitta nya lösningar, fortsätter han.

Informationen du får hjälper dig till ett smidigare arbetsflöde med mindre stilleståndstid, men den kan dessutom vara avgörande för lönsamheten.

Torsten Ahr hävdar att alla, från operatörer till verksamhetschefer, kan få en bättre överblick när alla data finns tillgängliga när som helst och även offline.

Att dela informationen med Epiroc ska också underlätta – företaget ska då kunna erbjuda bättre service och till exempel leverera slitdelar vid exakt rätt tid för det inbokade underhållsstoppet.

– För större flottor med komplex logistik är GPS-funktionen en viktig fördel. Det är till stor hjälp även för kundernas stöldskyddssystem att veta var alla verktyg finns, säger Torsten Ahr.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.281