23948sdkhjf

Specialister på snabba finansieringslösningar

Är du företagare i entreprenadbranschen? Hos Nordic Finance gäller inga långbänkar.

Nordic Finance är ett branschledande finansieringsbolag i Sverige vad gäller leasingfinansiering för små och medelstora företag, bland annat inom maskinentreprenad. Man är ett snabbväxande, dynamiskt företag som utmanar de traditionella bankerna.

– Medan banker fortfarande är relativt långsamma med utdragna, manuella processer för att bevilja lån, har vi gjort det till vår huvuduppgift att vara snabba, flexibla och ta hänsyn till varje kunds unika förutsättningar.

Det säger Kenny Cross som är försäljningschef för Norden. Han fortsätter:

– Vi kan entreprenad och har lång erfarenhet, vi är specialister. Vi har också fler möjligheter att få igenom en kredit som hybrid, det vill säga att eftersom vi arbetar med flera banker samt har egen utlåning, så får man, via en kontakt, tillgång till fler banker och därmed varje banks investeringsvilja. Varje enskild bank har en maximal utlåningsgräns för varje kund som kallas för exponeringsrisk. Men vi får som hybrid tillgång till varje banks respektive kreditbord och kan därmed få igenom fler affärer totalt sett.

Svårt att få gehör

Entreprenadföretag anses av många banker vara en speciell bransch, menar Kenny Cross.

– Maskinentreprenörer har svårt att få gehör hos banker. De är ofta hårt arbetande, har lite svårt med att ta sig till banken och det finns väl också ett visst motstånd. Vi gör tvärtom jämfört med bankerna. Medan de stora aktörerna vill ha digitala affärer, åker vi gärna ut till företagarna och tar reda på hur just deras specifika verksamhet ser ut. Det kräver både kunskap och lite manuellt arbete. Med denna information kan vi sedan sammanställa ett bra beslutsunderlag för banken att ta ställning till och då förhoppningsvis säga ja till kunden och dennes investering.

Kan begagnade objekt

Nordic Finance har även speciella kunskaper för att ta begagnade objekt.

– Det har vi genom att kunna de objekt vi finansierar, menar Kenny Cross. Många banker har gränser för åldern på ett objekt. Här tas ingen hänsyn till om hur många mil eller timmar objektet gått. En traktor som är 10 år gammal och har gått 3 000 timmar kan vara mer säker att finansiera än en tre år gammal som gått 10 000 timmar. Vi pratar med kunden, får information om varje objekts specifika skick och värde, därifrån beslutar vi om det kan finansieras.

Till sist, det finns ju kunder som dragit på sig en betalningsanmärkning?

– Det finns alltid en förklaring, påpekar Kenny Cross. Genom att tala med kunden får vi veta vad som trasslat till sig. Med en förklaring går det ofta att finna en väg fram. Men åter igen, någon måste prata med kunden, det gör vi.

FAKTA/NORDIC FINANCE

Nordic Finance är ett branschledande finansieringsbolag för framför allt små och medelstora entreprenadföretag. Snabbhet, flexibilitet och hänsyn till varje kunds unika förutsättningar är kännetecknande för Nordic Finance. Man är även experter på komplexa affärer av olika slag, exempelvis:

Valutaaffär – när du köper utrustning utomlands

Delleverans – när leveransen sker i flera steg

Förskott – när leverantören önskar förskottsbetalning

Registrerade fordon – vid köp av registrerade fordon

Förhandskredit – du kan få kreditgodkännande innan du har valt leverantör

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063