23948sdkhjf

Hyundai hoppar på vätgaståget

2023 ska Hyundai inleda serieproduktion och distribution av vätgasdrivna grävmaskiner och gaffeltruckar. Enligt planerna inleds utvecklingsarbetet i år, enligt ett samarbetsavtal som nyligen undertecknats av flera av koncernen bolag.

Enligt överenskommelsen ska Hyundai Motors och komponenttillverkaren Hyundai Mobis primärt svara för utveckling och tillverkning av bränslecellssystem och kraftkälla medan Hyundai Heavy Construction står för själva maskinen. Målet är bland annat att kunna serieproducera det företaget kallar världens första vätgasdrivna grävmaskin under 2023.

Företaget har sedan tidigare eldrivna minigrävare i produktutbudet, men ser stora fördelar med vätgastekniken, inte minst i större modeller. Bland annat lyfter företaget fram att tekniken är mindre miljöbelastande, men också att batteritekniken har kapacitetsbegränsningar som i princip blir mer märkbara desto större maskin den ska driva.

Dessutom är vätgascellerna betydligt mer snabbladdade, men här finns också en nackdel i och med att utvecklingen av infrastrukturen för laddning inte hunnit lika långt som för batteritekniken.

Men inom Hyundaikoncernen är tilltron till vätgastekniken mycket stor.

Med den senaste överenskommelsen har vi lagt en grund på vilken vi kan säkra att vi i framtiden kommer att ligga steget före våra konkurrenter med spetskompetens inom vätgasdrivna entreprenadmaskiner, säger Hwang Jong-hyun, ansvarig för FoU-divisionen inom koncernens verksamhet för entreprenadmaskiner och materialhantering.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125