23948sdkhjf

Mercedes lastbilar i nya Gävlelokaler

Mercedes-Benz lastbilar får ett helt nytt hem i Gävle när Veho Bil öppnar en fullserviceanläggning med försäljning och serviceverkstad. Det ska, enligt nuvarande planer, ske före halvårsskiftet då den nuvarande representantens serviceauktorisation i Gävle upphör.

Gävle är en viktig ort för oss, både för vår existerande vagnpark i området och för det strategiska läget utefter E4 och E16, säger Torben Vesterlund som är ansvarig för återförsäljarutveckling på Mercedes-Benz Lastbilar i Sverige.

Anläggningen kommer att drivas av Veho Bil som redan har lastbilsanläggningar för Mercedes-Benz i drift i Örebro, Karlstad och Västerås och som är i full gång med att bygga även i Malmö.

Veho Bil är en perfekt partner för oss, med både kunskap, erfarenhet och finansiella muskler, säger Torben Vesterlund. Enligt företaget upphör den nuvarande aktörens serviceauktorisation i Gävle 30 juni.

Veho Bil omsätter cirka två miljarder kronor och har ungefär 250 anställda i Sverige. Företaget ingår i den finska Veho OY-koncernen som är en av Nordens största återförsäljare av bilar och har sålt Mercedes-Benz sedan 1939. Totalt omsätter koncernen ungefär tolv miljarder kronor med drygt 1 800 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094