23948sdkhjf

Jättemässan flyttas

Svenska byggmässan som brukar locka 50 000 får ett nytt datum.

I veckan beslutade regeringen att förbjuda sammankomster med fler än 500 deltagare – för att begränsa spridningen av coronaviruset.

Bygg- och fastighetsmässan Nordbygg, som skulle arrangerats 21-24 april på Stockholmsmässan, senareläggs därför och nytt datum är september 2020.

– Våra utställares och besökares säkerhet är vår högsta prioritet. Vi vill ge mässan bästa förutsättningar att kunna genomföras längre fram och nu arbetar Stockholmsmässan för att flytta hela det gigantiska evenemanget till slutet av september, säger Peter Söderberg, projektchef på Nordbygg.

Nordbygg arrangeras vartannat år och brukar locka cirka 50 000 besökare från både Sverige, Skandinavien, Baltikum och Europa.

– Det handlar om över 800 utställare och runt 50 000 besökare, som behöver planera om. Till det all logistik kring boende, transporter, mat, dryck och utrustning för alla dessa människor. Det är många aktörer som påverkas och vi ska göra vårt yttersta för att skadan ska bli så liten som möjligt, säger Peter Söderberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094