23948sdkhjf

Kubicom får ny vd

Atle Andersen tar över efter Anders Olsson.

Enligt ett pressmeddelande beskrivs Atle Andersen som en erfaren entreprenör med fokus på att digitalisera branscher.

– Vi är glada och förväntansfulla över att Atle tillträder som vd för Kubicom. Med Atles breda kompetens och erfarenhet av digitalisering och entreprenörskap har han det som krävs för att framgångsrikt ta Kubicom till nästa steg, säger Peter Mattisson, koncernchef på moderbolaget Cimon AB, i pressmeddelandet.

Skiftet kommer i en tid där företaget befinner sig i en ”expansiv fas”. Företaget vill vara ett slags digitalt nav för transporter och grävarbeten inom bygg och anläggning, och underlätta för åkerier och andra leverantörer att få uppdrag.

Kubicom anser sig kunna leverera en smidig digital lösning som ska dessutom göra det enklare att uppfylla de allt högre kraven på digitala rapporter.

  Jag ser verkligen fram emot arbetet på Kubicom och där vi blir en möjliggörare i denna nya marknad. Vi har gjort det enkelt för både beställare och utförare att automatiskt dokumentera sina projekt samtidigt som man slipper administrationen med fysiska transportsedlar. Att vi som bransch anammar bra standarder är jätteviktigt och därför var mitt första beslut som vd att införa byggbranschens elektroniska standard "BEAst" i vår plattform. Jag är övertygad om att Kubicoms lösning kommer att öka lönsamheten för såväl beställare som utförare, säger Atle Andersen, i pressmeddelandet.

Han efterträder Anders Olsson, som dock kommer att arbeta kvar i företaget som
arbetande styrelseledamot. Han också kommer att ha daglig kontakt med Kubicoms nyckelkunder framförallt inom segmentet infranet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079