23948sdkhjf

Ramirent renodlar liftverksamheten

Ramirent renodlar sin liftverksamhet och har ambitionen att innan årets slut kunna erbjuda 5 800 liftar spridda över ungefär tio liftcenter runt om i Sverige.

I dag lanseras Stavdal Lift som ett eget affärsområde inom Ramirent, men med egen verkstad, support, sälj- och ledningsfunktion. Ansvarig för affärsområdet blir Stavdals tidigare vd Mikael Olsson. Tanken är att innan årets slut kunna erbjuda 5 800 liftar från 10-12 renodlade liftcenter runt om i landet.

– Förvärvet av Stavdal förra våren var en del i Ramirents vision att bli nummer ett inom maskinuthyrning i Sverige, vilket vi är nu. Tack vare sammanslagningen har vi en bra geografisk täckning och vi är starka på lift. I dag tar vi ytterligare ett steg och presenterar en dedikerad liftorganisation – Stavdal Lift, säger Erik Bengtsson, vd på Ramirent.

Mikael Olssons bedömning är att omsättningen för Stavdal Lift ska kunna växa med ungefär 35 procent under de kommande tre åren.

– Vi ser en potential i att öka, dels bland våra stora kunder, men även på ställen där vi inte finns i dag. Tre av våra liftcenter kommer att ligga i Stockholm, Göteborg och Malmö, resterande jämnt utspridda över landet, säger Mikael Olsson.

Parallellt med bildandet av Stavdal Lift fortsätter sammanslagningen av Ramirent och Stavdal, en process som pågått sedan våren 2019 och beräknas vara helt genomförd till årsskiftet. Under våren kommer exempelvis flera av de båda bolagens kundcenter att slås samman med målet att skapa en ännu starkare maskinuthyrning.

Ramirent tillhör sedan 2019 Loxamgruppen somär världens tredje största maskinuthyrningsbolag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079