23948sdkhjf

Manitou kablar ut nyhet

Manitous teleskoplastare MRT P+ ska kunna gå på el. – Alla funktionerna maskinen har på dieseldrift finns kvar, men du får en lägre driftskostnad med eldrift.

Manitous nya Bi-Energy, som finns som tillval på Manitou MRT P+ teleskopslastare, innebär att det går att driva maskinen på el när den står stabilt på stödbenen.

När maskinen ska transporteras mellan arbetsplatserna är det dieselmotorn som står för kraften, men när maskinen väl står på rätt plats  kan man koppla till 380 volt med en tio meter lång kabel, förklarar Manitous svenska återförsäljare Scantruck i ett pressmeddelande.

–  Konkret är Bi-Energy en enhet som kan flyttas mellan maskinerna. Om du har flera Manitout MRT P+ som är fabriksförberedda för systemet kan du applicera det på den som har mest behov av det, till exempel en maskin som ska arbeta i en miljö där det finns begränsningar för utsläpp eller ljudnivå. Alla funktionerna maskinen har på dieseldrift finns kvar, men du får en lägre driftskostnad med eldrift, förklarar Anker Lemvig, Business Manager hos Scantruck AB.

Enligt Scantruck finns det flera fördelar med Bi-Energy:

  • Inga partikelutsläpp från avgaserna
  • Samma enhet kan flyttas mellan maskinerna förutsatt att de är förbereda för det.
  • Maskinen går i automatiskt standby läge då maskinen stått still mer än 5 minuter utan att tappa trycket, samt startar igen när arbetet påbörjas.
  • Maskinen lämpar sig väl för arbete i miljözoner samt inomhus.
  • Låg ljudnivå
  • Maskinen har samma egenskaper som en rent dieseldriven maskin.
  • Systemet identifieras automatiskt på maskinen när det installeras
  • Alla inställningar och information finns tillgängliga via display på framsidan av enheten.

– Med Bi-Energy kan vi erbjuda en lösning till kunder som har krav på så miljövänliga maskiner som möjligt, men finns det inte möjlighet att köra dem på el så fungerar de fortfarande på dieseldrift. Det är vår bestämda uppfattning att det finns en stark efterfrågan på miljövänliga maskiner på marknaden, så nyheten ligger helt rätt i tiden, säger Anker Lemvig.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078