23948sdkhjf

JCB stänger sina brittiska fabriker

JCB har stoppat produktionen vid samtliga brittiska fabriker på grund av kraftigt minskad efterfrågan globalt i spåren av den spridning av coronaviruset som nu klassas som en pandemi.

Stoppet gäller företagets samtliga nio fabriker i Staffordshire, Derbyshire and Wrexham, men förhoppningen är att stoppet inte ska bli längre än en dryg vecka. Målet är att vara igång med produktionen igen 30 mars. Kontorspersonal jobbar dock vidare som vanligt – nästan – en stor del jobbar hemifrån.

Åtgärden saknar motstycke i företagets historia, men är absolut nödvändig för att skydda verksamheten. JCB arbetar globalt och efterfrågan på våra produkter har minskat kraftigt på grund av att kunder annullerat order och senarelagt leveranser, säger företagets vd Graeme Macdonald, som bland annat lyfter fram att nyckelmarknader som Frankrike, Italien och Spanien praktiskt taget utraderats över en natt.

I ljuset av en situation under snabb förändring måste vi planera om vår tillverkning, se över orderböckerna, prioritera de produkter som efterfrågas och säkerställa att vi har tillgång till de komponenter som behövs.

En ljusglimt är att företagets fabrik i Pudong, utanför Shanghai, som legat nere några veckor, nu är i full drift igen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094