23948sdkhjf

Volvo stoppar produktion i Sverige

Volvo Construction Equipment stänger temporärt ner sina produktionsanläggningar i Sverige med start på måndag 23 mars. Swecon lovar dock att fortsätta sin verksamhet som tidigare, vilket betyder att reservdelsförsörjningen inte påverkas av stängningen.

Enligt Swecon kan kunderna räkna med att support, service och reservdelsförsörjning kommer att bibehållas med prioriterat och upprätthållet stöd från Volvo CE trots att fabrikerna stängs ner tillfälligt.

Swecons anläggningar ska vara öppna som vanligt och tanken är att serviceorganisationen ska fortsätta att utföra service- och reparationer ute hos kunderna. En skillnad mot tidigare är dock att de personliga kontakterna kommer att begränsas så mycket det bara går för att minska risken för smittospridning.

Givetvis fortsätter också arbetet med att färdigställa de beställda maskiner som just nu befinner sig i produktion för leverans. Parallellt förs en dialog med Volvo CE. Budskapet är att tillgången på maskiner hos Swecon fortfarande är god, i varje fall på kort sikt.

Under de senaste veckorna har myndigheter och regeringar runt om i världen beslutat om åtgärder som direkt påverkar många industriföretags verksamhet och kunder. Stängda gränser och begränsningar i mä'nniskors rörelsefrihet får en direkt effekt på ekonomier viktiga för bland annat Volvokoncernen.

Bedömningen är att det rådande läget kommer att leda till en svagare efterfrågan på koncernens produkter och tjänster. Därför har företaget stängt ner flera arbetsplatser och permitterat medarbetare i flera länder.

Redan tidigare i veckan meddelade Volvo Lastvagnar att företaget stoppar produktionen och nu vidtar alltså även anläggningsverksamheten samma åtgärd. Sammantaget är det ungefär 20 000 anställda i AB Volvo som berörs av stilleståndet.

Sedan tidigare har företag som JCB, Manitou och Haulotte stoppat produktionen på sina respektive hemmaplaner för att försöka bromsa coronavirusets utbredning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094