23948sdkhjf

Nordbygg har fått nytt datum

Byggmässan Nordbygg, som i likhet med många andra stora arrangemang ställts in, har nu satt ett nytt datum.

Nordbygg skulle ha arrangerats i april. När regeringen beslutade att förbjuda större möten ställdes mässan in.

Nu har arrangörerna satt ett nytt datum: 29 september till 2 oktober 2020.

– Vi har fått oerhört fin respons och förståelse för beslutet att senarelägga Nordbygg. Vårt fokus är att arrangera en mässa där människor kan mötas för att göra affärer och nätverka, i en tid och i en miljö där de kan känna sig trygga vad gäller både säkerhet och hälsa. Nu ser vi ser fram emot att träffa alla branschkollegor i höst, säger Peter Söderberg, projektchef för Nordbygg, i ett pressmeddelande.

Nordbygg uppger att det handlar om över 800 utställande företag och runt 50 000 besökare som nu ska planera för ett höstevent.

– Det är många aktörer som påverkas när regeringen behöver ta ett beslut likt detta men vi vill se positivt på framtiden. Vårt mål är att denna lösning ska bli minst lika bra som om vi hade genomfört mässan som planerat i april. Nu fick vi ju alla plötsligt ännu mer tid till förberedelser och eventuella förbättringar, säger Peter Söderberg.

Han uppger att arrangörerna mött stor förståelse från både utställare, besökare och andra aktörer runt Nordbygg, såsom leverantörer och föredragshållare.

Han anser att signalerna man fått visar att beslutet var rätt, och att september är en bra tid.

– Innan vi satte ner foten och beslutade datum fick vi önskemål om att ett genomförande i september var att föredra. Hösten är en intensiv tid för många, men efter att ha researchat om aktiviteter insåg vi att det skulle kunna fungera. Det stora branschevenemang som ligger närmast är installatörernas Mostra Convegno i början av september, men vi hoppas att de som önskar delta i båda har möjlighet att göra det, säger  Peter Söderberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094