23948sdkhjf

Peabs jätteaffär klar

Koncernen utökas med 200 täkter, 63 asfaltverk och 1 700 medarbetare .

EU-kommissionen har godkänt Peabs förvärv av YIT:s nordiska beläggnings- och ballastverksamhet.

Förvärvet gjordes redan i fjol somras men EU:s beslut innebär att affären slutförs och att YIT:s beläggnings- och ballastverksamheter i Finland, Norge, Danmark och Sverige kommer att konsolideras i Peabkoncernen den 1 april.

Detta innebär att Peab övertar cirka 1 700 medarbetare, 200 täkter samt 63 asfaltverk runt om i Norden från YIT – en verksamhet som under 2018 omsatte 6  005 miljoner kronor med ett justerat EBITDA om 240 miljoner kronor.

Peab etablerar sig alltså i Danmark och utökar sin närvaro i Sverige, Norge och Finland, skriver företaget i ett pressmeddelande.

–  Vi är glada över att vi nu har fått godkännande av EU-kommissionen och att vi därmed kan välkomna våra nya medarbetare i Finland, Norge, Danmark och Sverige till Peabkoncernen. Vi ser fram emot en ännu större kompetens inom detta viktiga område, vi har mycket att lära av varandra. Samtidigt är förvärvet ett viktigt steg i vår ambition att stärka vår lokala närvaro och utveckla vårt arbete inom ramen för det vi kallar närproducerat samhällsbygge, säger Jesper Göransson vd  och koncernchef i Peab, i pressmeddelandet.

Enligt Peab innebär affären också att industriverksamhetens betydelse för koncernen ökar, en större geografisk spridning inom verksamheter som normalt sett är mindre konjunkturkänsliga ska dessutom öka stabiliteten i koncernen.

Peab ser också förutsättningar för vidare expansion och utveckling av andra verksamheter, som recycling och betong.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093