23948sdkhjf

Byggherrarnas vision om Brommastaden

Så här vill fastighetsägarna utveckla ”ett av Stockholms bästa lägen.”

Byggherreforumet Brommastaden har enats om en gemensam utvecklingsvision för området runt Bromma flygplats, Ulvsunda industriområde, Bromma Blocks, kvarteren kring Pripps gamla bryggerier, delar av Riksby med mera.

Läs också: 700 meter lång kaj blir viktig milstolpe i Norrköping

Målet är att skapa en stadsdel med både bostäder, arbetsplatser, handel och kommunikation i den så kallade Brommastaden, som beskrivs som ett av Stockholms största och mest intressanta utvecklingsområden.

Byggherreforumet Brommastaden har nu enats om hur Brommastaden ska te sig.

Forumet består av fastighetsägarna NCC, CBRE GI samt Swedavia. Stockholm Stad, genom S:t Erik Markutveckling, Exploateringskontoret och Stadsbyggnadskontoret har också funnits med i dialogen.

Samarbetet, som inleddes för ett år sedan har nu lett fram till en gemensam vision – arbetet med flera stora detaljplaner pågår och tanken är att utveckla drygt 3 000 bostäder och 13 000 arbetsplatser under de närmaste fem åren.

– Vi är många fastighetsägare och många intressen som ska tillvaratas. Tack vare detta forum har vi nu även en gemensam vision om området och en bra plattform för att diskutera hur vi bäst utvecklar ett av Stockholms bästa lägen. Vi ser gärna att fler fastighetsägare kring dessa områden ansluter sig till Brommastaden, säger Andreas Lindelöf, regionchef Stockholm, NCC Property Development.

– Det område som nu definieras som Brommastaden har stor potential och här finns omfattande värden att fortsätta vårda och utveckla. När vi aktörer i området nu för första gången enats om en gemensam vision skapas förutsättningar för att ta vara på dessa värden för framtiden. Bromma flygplats har en naturlig del i det arbetet, säger Mona Glans flygplatsdirektör Bromma Stockholm Airport, Swedavia.

Forumets arbete har letts av konsultnätverket Place Development Group (PDG).

– Det är oerhört värdefullt att vi fått samman parterna i en sådan här process. Byggherreforumet utgör en bra plattform där vi konkret arbetar tillsammans för att utveckla vår stad, säger Johan Ohlsson, uppdragsansvarig på konsultnätverket PDG.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11