23948sdkhjf

Industrimark blir stad

Sju industrikvarter i Järfälla ska omvandlas till stad, det står klart sedan Järfälla kommun och Veidekke Eiendom slutit ett exploateringsavtal.

Avtalet innebär att Veidekke Eiendom ska utveckla totalt 104 000 kvadratmeter i Veddesta industriområde.

Enligt ett pressmeddelande ger exploateringsavtalet möjlighet till:

  • 1 200 bostäder, i huvudsak bostadsrätter
  • kommersiella lokaler och hotell
  • förskola med sex avdelningar

– Jag är glad att Veidekke Eiendom ser stor potential i det här området i Barkarby. Inom några år kommer det att ha ett fantastiskt läge granne med Stockholmsregionens nya nod för kollektivtrafik med tunnelbana, regionaltåg, buss och pendeltåg i direkt anslutning till varandra,  säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, i ett pressmeddelande.

– Jag är väldigt nöjd över avtalet med Veidekke Eiendom och att de vill vara med på resan att utveckla Veddesta industriområde till en av Sveriges mest intressanta, dynamiska och upplevelserika platser,  säger Nikoletta Josza (L), kommunalråd med ansvar för byggnation, i pressmedelandet.

Förberedelserna är redan i full gång, till exempel rivs gamla Veddesta centrum.

Byggstart för det första kvarteret ska ske i höst, under förutsättning att detaljplanen vinner laga kraft sommaren 2020.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att få utveckla Veddesta industriområde tillsammans med Järfälla kommun. Det finns en oerhört stor potential i området och vi är övertygade om att läget, i kombination med de nya kommunikationsmöjligheterna, kommer att bidra till att vi kan skapa en stadsmiljö som blir intressant för hela Stockholmsregionen, säger Mårten Othérus, Affärsutvecklingschef på Veidekke Eiendom, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109