23948sdkhjf

Scantruck ser ljuset bortom corona

Det kommer en tid även efter corona. För att stå fullt rustade när den tiden kommer förstärker Scantruck nu personalstyrkan med tre fältmekaniker och en säljare.

Vi är hårt drabbade liksom alla andra. Omsättningen gick ner i mars, och vi förväntar vikande försäljning i april. Men det kommer en tid efter corona, och vi tror på att vi snabbast kommer tillbaka i optimalt skick genom att ha bra medarbetare. Därför har vi inte avskedat medarbetare. Vi har faktiskt anställt fyra nya från 1 april, säger företagets vd Bo Sundroos.

Han betonar att det även i en värld drabbad av virus går att se optimistiskt på framtiden och att det därför inte varit aktuellt att avskeda medarbetare, vare sig i danska Skive och Ringsted, eller i Sverige.

Vi vill hålla fast i våra kompetenta medarbetare. Vi får användning för alla krafter när corona-krisen är över. Vi har naturligtvis hört att andra inom maskinbranschen har reducerat medarbetarstaben. Men vi har en tro på att det motsatta fungerar bäst på lång sikt. Även om vi inte direkt sätter nya försäljningsrekord just nu, så har vi hög beläggning både i serviceavdelningen och på verkstan, säger Bo Sundroos.

Några inskränkningar görs dock. Medan bemanningen är normal hos servicepersonal och mekaniker belastas andra personalgrupper betydligt mindre, vilket skapar utrymme för semester eller kompledighet. Medarbetare som har möjlighet för att arbeta hemma gör det.

Vi har varit i besvärliga situationer tidigare. Under finanskrisen 2008 minskade vår omsättning med 70 procent under hösten. Det var tufft, men vi klarade det. Och vi tror på regeringens åtgärder för att Danmark ska komma igång igen, säger Bo Sundroos.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Trafikverkets tuffa och ovanliga nystart på Västlänken
Priser, kriser, besvikelser och glada miner på veckans lista!
Mäktigt bergrum lockade 4 000
Ny vd inom Sandvik-koncernen
Utsatta gripar ska få bättre skydd
Inga reservationspriser när maskinleverantören säljer delar av sitt lager

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094