23948sdkhjf

Svevia bäddar i Lidköping

Ett helt nytt bostadsområde ska byggas i Lidköping.

Lidköping vill växa, målet är att få 45 000 invånare till 2030.

För att klara detta måste staden byggas ut. Till exempel ska Erstorp, ett helt nytt bostadsområde byggas på det som i dag är jordbruksmark nordväst om Lidköping centrum, nära Sjölunda och Furuhäll.

Kommunen har gett Svevia i uppdrag att förbereda för det nya bostadsområdet, genom att lägga VA-ledningar och bygga gator.

– Inledningsvis är det mycket mark- och schaktningsarbete. Sedan börjar arbetet med att lägga ner VA-ledningar, kablar och förbereda för allt som finns under marken på ett bostadsområde för att det ska fungera. Vi ska också anlägga grönytor med makadamdiken som ansluts till bräddningsdammar i händelse av ett så kallat femtioårsregn, säger Stig Ek, platschef, Svevia, i ett pressmeddelande.

– När VA-ledningar och kablar ligger på plats förstärker vi marken och bygger upp den kropp av bärlager- och stenmaterial som behövs för att kunna bygga en stabil och fungerande gata. När vårt projekt är avslutat tar andra vid och fortsätter med det arbete som kommer att ge området dess karaktär med byggandet av hus och slutligen inflyttning.

Förberedelserna har påbörjats och ska vara klara i höst.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095