23948sdkhjf

Maskinia satsar på östkusten

Maskinia fortsätter att förstärka sin representation runt om i landet. Nu har turen kommit till Kalmar där företaget startat en egen serviceverkstad.

Doosan har sedan länge en stark position på östkusten och vi ska nu bygga vidare på den och även stärka Case produktprogram och Bergmann dumprar. Vi får nu en viktig pusselbit på plats för att kunna ge våra kunder tryggheten för eftermarknad samtidigt som vi blir mer lokala och kunderna får närheten till oss som generalagent genom våra säljare, säger Maskinias vd Fredrik Holmquist.

Enligt företaget har målet under lång tid varit att hitta en förbättrad och långsiktig servicelösning i Kalmarregionen. I och med etableringen av en egen organisation på plats avslutas det tidigare servicesamarbetet med Söders i Oskarshamn och Kalmar.

Utbyggnaden av såväl service- som försäljningsnät är, enligt Fredrik Holmquist, en väldigt viktig ingrediens i den strategi som gjort att företaget visat en omsättning som ökat ungefär 20 procent per år under de senaste åtta åren. Under det senaste året har den stora satsningen skett i Göteborgsområdet och nu riktas blickarna mot östkusten.

Östkustens centralort för service och reservdelar blir alltså Kalmar där Carl-Johan Svensson kommer att ansvara för den nya serviceverkstaden med ambitionen att efter hand förstärka verksamheten i takt med en förväntat ökad försäljning.

De nya lokalerna finns hos väletablerade Kalmar Lastvagnar som redan är servicepartner på lastbilssidan för många av Maskinias kunder som därmed kan få service av sina maskiner i samma lokaler.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094