23948sdkhjf

Belos lämnar Tranås för Tyskland

Under hösten kommer verksamheten vid Kärcher Belos i Tranås, enligt nuvarande planer, att fasas ut och flyttas till Tyskland. Det är en direkt följd av att Kärcher i höstas förvärvade Max Holder.

Kärcher har framför allt gjort sig ett namn som tillverkare av olika typer av rengöringsutrustning, kanske då främst högtryckstvättar. Några år in på 2000-talet inleddes dock ett samarbete med Belos, något som resulterade i att Kärcher förvärvade Belos kring årsskiftet 2010/11.

I en fortsatt satsning på kompakta redskapsbärare och sopmaskiner togs ytterligare ett steg i september 2019 då Kärcher förvärvade väletablerade Max Holder.

Holder har basen i Tyska Reutlingen och i dag är ambitionen att expandera huvudkontoret och bygga upp ett nytt kompetenscentret för markvårds- och renhållningsmaskiner för hela Kärcher Group. Bedömningen är att det enbart krävs en del mindre anpassningar för att slå ihop produktportföljerna. Dessutom betonas att samordningseffekterna för FoU, produktion och inköp är väldigt goda – liksom inom försäljning och service.

Därmed finns ingen plats i organisationen för verksamheten i Tranås som läggs ner och flyttas till det nya kompetenscentret i Reutlingen. Enligt företaget kommer verksamheten att fasas ut i höst, vilket berör 13 medarbetare som redan varslats. I stället aviseras nu för svensk del en uppbyggnad av en ny säljorganisation.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078