23948sdkhjf

Stort lyft allt närmare för lyftbro

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

Motorvägsbroarna över Södertälje kanal ska äntligen få ett lyft. I dag är de en besvärande flaskhals på en av Sveriges mest trafikerade vägar. Nu har dock Ramboll fått i uppgift att ta fram de handlingar som behövs för att förbättra såväl framkomlighet som säkerhet.

De motorvägsbroar som leder E4 och E20 över Södertälje kanal är en besvärande flaskhals för trafiken söder om Stockholm. Passagen är en av Sveriges mest trafikerade vägar och belastas bland annat av en stor andel tunga fordon.

Grundproblemet är att broarna bara medger två körfält i vardera riktning, därför är en huvuduppgift att hitta en lösning som medger totalt sex körfält. För att nå hela vägen fram finns dock ytterligare minst en svårighet som måste övervinnas.

Broarna är så kallade lyftbroar som möjliggör trafik med större fartyg i kanalen. Broarna har sedan invigningen 1965 utsatts för såväl tidens tand som påkörningar, något som innebär att framför allt lyftspannens stålfackverk och maskineri behöver kontinuerliga underhållsinsatser, med återkommande trafikstörningar som följd.

Bedömningen är ändå att broarnas underbyggnad och maskineri ska kunna behållas. Tanken är att det ska räcka med att byta ut lyftdelen i stål. Men även där finns ett krux – konstruktionen får inte vara tyngre än den betydligt smalare, befintliga lösningen.

Vi tittar på innovativa lösningar för att kunna konstruera en större, men lättare bro. Det kan till exempel innebära nya typer av starkare och lättare material och nya metoder, säger Martin Ålenius, vice divisionschef på Ramboll, det företag som nu fått Trafikverkets uppdrag att hitta de lösningar som krävs för att bygga bort flaskhalsen – dessutom på ett sätt som minimerar störningarna för den befintliga trafiken. Tanken är att även de närboende ska tjäna på ombyggnaden i form av minskat buller.

I uppdraget ingår upprättande av vägplan, förfrågningsunderlag för utförandeentreprenad, byggplatsuppföljning och all tillståndshantering på sträckan mellan trafikplatserna Moraberg och Saltskog och inkluderar, förutom lösningar för broarna och breddning av vägen, även anpassning av av- och påfarter vid Moraberg. Allt med syfte att förbättra framkomligheten och öka säkerheten.

Med innovativa lösningar och fokus på samarbete och kommunikation ska vi genomföra det här projektet. Vi har i andra projekt använt oss av digitala samråd med invånarna, vilket vi planerar att göra även här. Det är viktigt att invånarna kommer till tals och det tror vi ökar med digitala och överskådliga verktyg. Vi planerar även att använda oss av anonym digital trafikdata så att vi kan planera stora arbeten med så liten störning som möjligt, säger Martin Ålenius.

Enligt nuvarande planer ska hela projektet vara slutfört inom åtta år, i tid för öppnandet av E4:s nya sträckning Förbifart Stockholm öppnar. Under den tiden ska trafiken flyta på så smidigt som möjligt.

Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (1)
Startsidan just nu

Trångbodda poliser ska få mer utrymme

NCC bygger i Hässleholm

Skellefteå får pengar

Peab stärker i syd

Peab bygger i Värmland

Nyhetsbrev

De ska producera apatit från gruvavfall

Arkiv

Svenska Maskinmässan flyttar till 2022

Beslutet har dröjt, men nu står det klart att även Svenska Maskinmässan på Solvalla skjuts på framtiden. Eftersom arrangerande Maskinleverantörerna har premiär för sin skogsmaskinsmässa nästa år får dock entreprenadmaskinerna vänta till juni 2022.

Masugnsslagg i tysk cement

Eget varumärke ska stärka Olssons export

Ny Kubota har landat

Kubota KX060-5 lanseras nu i Sverige.

Klimateffektiva datacenter utlovas

Förväntningar om ett kraftigt ökat behov av digitalt lagrade data gör att finska YIT nu utvecklar datacenter som ska ge noll koldioxidavtryck. Lämpliga platser för anläggningarna i bland annat Sverige har redan valts ut.

"Det är ett måste att dela upp det på flera år"

NCC bygger för 750 miljoner

Komplext uppdrag i Skandiahamnen

Engcon varslar

Engcon i Strömsund varslar om uppsägning. Hur många som berörs av åtgärden är i skrivande stund oklart. Enligt företaget är det vikande efterfrågan på grund av covid-19-pandemin i kombination med oklarheter kring politiska beslut som orsakat varslet.

NCC bygger i Rissne

Epiroc varslar i Sverige

Epiroc varslar 425 befattningar i Sverige om uppsägning. Orsaken är lägre global efterfrågan från gruv- och infrastrukturbolag till följd av covid-19-pandemin.

Halvvarmt uppdrag

337 hyreslägenheter till Eskilstuna

Nu utvärderas medel för bergtätning

Byggymnasierna rullar på i coronatider

Visst blir de praktiska övningarna lidande när byggymnasierna övergått till distansundervisning. Men genom att disponera om lektionerna och öka inslagen av rörliga filmer i undervisningen rullar det på bra för exempelvis Peabskolan i Malmö.

Det hänger på repet i Fittja

Vid fasadrenoveringar i ett miljonprogramsområde i Fittja valdes att utföra arbetet från rep, något som minskar behovet av bland annat avspärrningar och ställningsbyggande

Mångsidig grovsorterare utlovas

Fredheim Maskin lanserar en mångsidig grovsorterare som ska passa både för entreprenörer och i täkter.

Merlo i hetluften

För den entreprenadmaskin som jobbar vid en värmekälla som genererar bortåt 700 grader ställs krav utöver de vanliga. Nöten knäcktes dock av Hüllert Maskin som i princip bytte ut allt utom stommen på den Merlo teleskoplastare som nu jobbar på Vargön Alloys smältverk i Trollhättan.

Bredare bana i Linköping

Peab bygger utanför Göteborg

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Inget Load up North i år

Sommarjobb på sliten väg

Tungt för företagen

Nya bostäder i Gävle

1

Mötesfri väg i Dalarna

Järnvägsplanering i Gävle

Robotar gör armeringskorgar

Nio nya i Nacka

Se alla Företagens egna nyheter

Varningsljusfäste anpassat för Mercedes Benz Actros Arocs

Back-tv sats - perfekt till VW T6

Uttag av kärnor ur betong utan att skada armering & kanaler

Lås och larm för maskin och transportbil

Bli en lyckad entreprenör från start!

Upptäck cyklister och gångtrafikanter i tid!

En spännande ny produkt har kommit in i lager!

Vad bör du tänka när du köper arbetsbelysning?

Motordrivna membranpumpar för industrin

Westlake SR01H – Sverigepremiär hos Gripen Wheels.

Uppdaterade monteringsanvisningar av Trafikbuffert

Metso installerar en kompressionspress i megastorlek

Kurvad extraljusramp med reflektor... kommer snart!

Gripen Wheels kund Stefan Ranch på BKTs nya globala hemsida

Maskinentreprenaden med kontroll på dokumentationen

Populär extraljusramp med reflektor

Den är äntligen här!

En liten backlampa för tuffa miljöer

Vägservice – en helhetsleverantör till ditt vägarbetsprojekt

Energieffektiv bostad med Jackon Thermomur®

Ny unik funktion i Sylvacs IoT-instrument

Vår storsäljare - MS26 riktat blixtljus

Laddningsbart varningsljus med 8 valbara blinkmönster

Vredestein Traxion XXL traktordäck sparar dig 11 kr/tim

HBA firar ett år som totalleverantör för Federal Signal

Sänd till en kollega

0.157