23948sdkhjf

Engcon uppgraderar styrsystem

Bättre kompabilitet och en app med ett mer lättnavigerat utseende tillsammans med förbättrad prestanda och stabilitet utlovas när nu Engcon släpper en uppgraderad version av styrsystemet DC2 på den svenska marknaden.

2012 lanserade Engcon sitt proportionella styrsystem, DC2, med tillhörande app för fjärrsupport via mobilnätet. På årets Conexpo i Las Vegas smygintroducerades ett uppgraderat system.

Då USA är ett gigantiskt land med långa avstånd, så mottogs fördelarna med fjärrsupporten mycket väl när vi demonstrerade det live på Conexpo, säger Tomas Wall, produktchef på Engcon Control Systems.

DC2 utlovas passa till marknadens samtliga grävmaskinsfabrikat och kan förutom att styra Engcons tiltrotatorer även styra grävmaskinens band och hjul samt bomsväng alternativt variabel bomfunktion.

Därutöver finns även möjlighet till fjärrsupport via smartphone, en funktion som nu uppdaterats för att vara mer intuitiv och lättmanövrerad. Uppgraderingen ska också innebära förbättrad kompatibilitet med de senaste versionerna av Android och telefonmodeller.

Att Sverige ligger tidigt i lanseringsfasen beror inte bara på att det är tiltrotatorns förlovade hemland, utan också på att tillverkaren på ett kontrollerat sätt kan säkerställa att den nya appen fungerar som förväntat innan den släpps brett på alla marknader.

Fjärrsupport med fjärrstyrning är en smart och tidssparande funktion som gör att en servicetekniker kan genomföra felsökning via mobilnätet och förarens smartphone. Detta ger stora fördelar och tidsbesparingar vid kalibrering, felsökning och service, säger Tomas Wall.

Han påpekar också att support på styrsystem i många fall handlar om smärre justeringar som med modern teknik kan göras utan att någon behöver åka ut till maskinen för att utföra arbetet. Detsamma gäller för den kalibrering som krävs vid installation.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079