23948sdkhjf

Nordbygg flyttar till våren 2021

Stockholmsmässan har gett upp hoppet om att kunna genomföra Nordbygg i höst. Därför har nu beslut tagits om att skjuta fram det som var tänkt som årets stora byggmässa till 20-23 april 2021.

Nordbygg skulle, enligt de ursprungliga planerna, ha arrangerats i förra veckan. När coronaviruset slog till valdes i ett första steg att flytta evenemanget till hösten, men nu görs ytterligare en senareläggning på ett drygt halvår.

Vi följer utvecklingen noga och lyssnar på våra kunder, och det är både deras och vår uppfattning att en flytt av Nordbygg till våren 2021 är den bästa lösningen i nuvarande situation, säger utställningens projektchef Peter Söderberg.

Beslutet baseras på en hel serie av beslut och ställningstaganden som tvingats fram på grund av coronaviruset. Dit hör skärpta begränsningar för allmänna sammankomster liksom förlängda reserestriktioner såväl inom landet som internationellt.

I skrivande stund används dessutom delar av mässanläggningen som ett fältsjukhus, vilket försvårar planeringen ytterligare.

Enligt arrangören visar en dialog med bygg- och fastighetsbranschen att dessa begränsningar i princip inte går att kombinera med de tidskrävande förberedelser som krävs av så¨väl arrangörer som deltagare inför mässans öppnande. Därför flyttas nu Nordbygg till 20-23 april 2021, vilket motsvarar den vanliga tiden på året för evenemanget.

– Vi vill ta ansvar för att kunna arrangera en fullödig mässa, både gentemot utställare och besökare, säger Peter Söderberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.08