23948sdkhjf

Swecon på spaning

Swecon lät en liten och noga utvald grupp resa till Tyskland för att få en glimt av hur Volvo Construction ser på framtiden.

Resan ägde rum innan coronapandemin drabbade Europa och det som väntade den åttahövdade svenska gruppen var Volvos fabrik i Konz, i västra Tyskland.

Anläggningen är specialiserad  på grävmaskiner och kompakta hjullastare, här finns både ett prototypcenter, ett testcenter, utbildnings- och kundsupportcenter, och det är här Volvos nya elektriska kompaktlastare ska tillverkas.

De åtta var noga utvalda, två per region fick åka och de valdes ut av platscheferna enligt noggrant utformade kriterier.

Jens  Assarsson, servicetekniker från  Swecon i Västerås, var en av de handplockade teknikerna.

Han ser tillbaka på intensiva dagar i Konz.

– Det gick i ett. Vi besökte  bland annat utbildningsdelen, där  tekniker från olika länder samlas.  Och så gick vi en rundvandring på  fabriken där vi fick se tillverkningen  med hela flödet, från första  metallbiten till att en färdig  maskin rullar ut, säger han i ett pressmeddelande. 

På utvecklingsavdelningen skulle den svenska gruppen få en inblick i framtiden med  eldrivna maskiner och nya system  som ska göra körningen enklare  och säkrare. 

Gruppen fick också se hur ny teknik kan underlätta utbildningen, teknikerna fick till exempel ta på sig VR-glasögon och titta närmare på olika delar av en virtuell liten hjullastare.

– Det var än så länge en prototyp,  men längre fram kommer  man med den här tekniken kunna  få lite koll på hur en ny  maskin ser ut och funkar innan  man åker iväg på utbildning,  förklarar Jens Assarsson.

Swecons nytillträdda vd Joakim Arndorw anser att studieresor av det här slaget ger inspiration och gynnar det interna nätverket.

Det ska därför inte vara en engångsföreteelse, uppger han i pressmeddelandet

– Tanken är att vi ska göra en  liknande reseupplevelse för ett nytt  gäng medarbetare under nästa år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078