23948sdkhjf

Stark orderingång i NRC-gruppen

2020 har, trots Covid-19-pandemin, börjat bra för NRC Group. Tillväxt i försäljningen och stark orderingång har resulterat i en orderstock som aldrig varit större än de dryga åtta miljarder norska kronor som redovisades i slutet av mars.

Enligt företagsledningen har covid-19-utbrottet så har långt haft en begränsad inverkan på NRC-gruppens aktivitetsnivå. Det program som är tänkt att stärka organisationen genom att minska fasta kostnader och förbättra den långsiktiga lönsamheten i delar av koncernen har kunnat bedrivas som planerat under årets tre första månader.

Intäkterna under första kvartalet redovisas till 1,25 miljarder norska kvartalet, en ökning med elva procent från samma period 2019. Framför allt beror det, enligt företaget, på stark tillväxt i Finland. Justerat för valutaeffekter uppnåddes en organisk tillväxt kring sju procent.

Under rapporteringsperioden ingicks nya kontrakt för mer än 1,4 miljarder norska kronor.

Det som fortfarande drar ner helheten är att rörelseresultatet fortfarande är negativt – enligt rapporten handlar det precis som för 2019 om en förlust kring 54 miljoner norska kronor. Finland har dock snabbt närmat sig ett nollresultat medan den svenska verksamheten svarar för ungefär halva förlusten.

Enligt företagsledningen återspeglar det svaga resultatet den lågsäsong för järnvägsarbetare som präglar i princip hela Norden, men Henning Olsen har gott hopp om en ljusare framtid där prisnivån på den stora projektvolym som upphandlats hittills i år och som kommer att handlas upp framöver har stor betydelse.

Huvudfokus för 2020 är lönsamhet snarare än tillväxt. Vi arbetar kontinuerligt för att stärka vår förmåga att vinna och genomföra bra projekt med rätt lönsamhet, och förbättringsprogrammen vi startade 2019 går enligt plan.

Vår ambition är att bli en ledande nordisk aktör inom hållbar infrastruktur. Covid-19 har skapat ökad osäkerhet på kort sikt, men det kommer fortfarande att finnas ett stort behov av att bygga och underhålla hållbar infrastruktur i Norden, drivet av urbanisering och behov av att transportera människor och varor på ett hållbart sätt. Vi förväntar oss fortfarande en stark tillväxt på den nordiska marknaden. Därför förblir marknadsutsikterna oförändrade på längre sikt, säger Henning Olsen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Peab bygger testbana för 730 miljoner
Kontrollera betongen med drönare och AI
SCB: Byggtakten minskar
Ny säkerhetsnivå utlovas
Swecons servicemarknadschef summerar sitt första år
Snøhetta visar vägen till koldioxidneutrala byggnader

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141