23948sdkhjf

Peab bygger i Sundsvall

Sundsvall ska få en ny logistikpark, ett uppdrag värt 734 miljoner kronor.

Den befintliga terminalen har två spår, á 350 meter.

Den nya kombiterminalen ska byggas i anslutning till Tunadalshamnen och få tre spår, 650 meter långa. Det ska också finnas möjlighet till utbyggnad.

Sundsvall Logistikpark AB har gett uppdraget till Peab.

– Detta projekt är uppdelat i två faser. I den första fasen som startade 2017 har vi tillsammans med Sundsvall Logistikpark och Ramboll projekterat för den nya kombiterminalen. Att det nu står klart att vi kan påbörja arbetet med byggnationen känns självklart bra. Jag ser fram emot att vi är med och bidrar till att Sundsvall får ett hållbart transportnav med kopplingar mellan tåg, fartyg och lastbil i vår region, säger Jörgen Eriksson, regionchef Peab, i ett pressmeddelande.

Tanken är att logistikparken ska vara ett transportnav, med etableringsytor, vägar och järnväg.

– Att få komma igång med Sundsvalls största infrastrukturprojekt känns väldigt spännande. Nu är vi redo för nästa fas i projektet och med den nya logistikparken får  näringslivet tillgång till hållbara och effektiva transporter, säger logistikparkens vd Sven Magnusson, i pressmeddelandet.

Peab ska utföra projektet som en totalentreprenad. Byggstart är beräknad till juni och det hela ska vara klart under 2024.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.097