23948sdkhjf

Uthyrare lägger stororder

Wiklund Trading har länge levererat maskiner till företag som numer ingår i Rentagruppen. Erfarenheterna från dessa samarbeten har nu medverkat till en större order på 50 maskiner från den växande finska rentalkoncernen

Yanmar och Kramer är de varumärken som gäller när Renta beställt 50 maskiner från Wiklund Trading. Den finska rentalkoncernen är på snabb frammarsch i Sverige och har på kort tid etablerat runt 40 depåer – flertalet spridda från Mälardalen och söderut.

Tillväxten i Sverige har till stor del skett genom förvärv. Bland annat ingår Dennis Maskinuthyrning och Stål & Hyrmaskiner numer i Rentas organisation – två företag som länge samarbetat med Wiklund Trading.

Det har hunnit gå 15 år sedan de första nya Yanmar-maskinerna levererades till dåvarande Dennis maskinuthyrning med flera depåer i södra Sverige. Ett par år senare levererades de första nya Kramer-maskinerna och därefter har Wiklund Trading fått fortsatt förtroende att leverera mini/midigrävare, larvburna dumpers och hjullastare av dessa fabrikat.

Stål & Hyrmaskiner, verksamma runt Varberg och Göteborg, kom in i bilden något senare med beställningar på Yanmar- och Kramermaskiner.

När nu Renta vill bygga på den svenska uthyrningsflottan med mindre entreprenadmaskiner i något större skala har bollen på nytt landat hos Wiklund Trading som redan levererat de första maskinerna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079