23948sdkhjf

Trångbodda poliser ska få mer utrymme

Rekab Entreprenad har fått totalentreprenaden när björkarnas stad får ett nytt polishus.

Fastighetsägaren Diös har gett Umeåföretaget Rekab Entreprenad uppdraget att stå för både projektering och utförande när staden får ett nytt polishus.

–  I ett nära samarbete med både Polismyndigheten och Rekab kommer vi att skapa en modern polisstation som uppfyller kraven på hög tillgänglighet, god arbetsmiljö och ändamålsenliga lokaler, säger Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå, i pressmeddelandet.

–  Vi är mycket stolta över att ha fått uppdraget att bygga Umeås nya polisstation som också väntas bli en av landets modernaste, säger Anton Johansson, vd, Rekab Entreprenad, i samma pressmeddelande.

– Det känns bra att nu ta nästa steg på vägen mot en ny polisstation. Vi är trångbodda och därför i behov av större samt mer verksamhetsanpassade lokaler. Det nya polishuset kommer att innebära en väsentligt förbättrad arbetsmiljö för våra medarbetare och en möjlighet för verksamheten att kunna växa som planerat, säger Michael Rystedt, lokalpolisområdeschef i Umeå, Polismyndigheten, i pressmeddelandet.

Projekteringsprocessen ska nu ta sin början och preliminär inflyttning är planerad till hösten 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094