23948sdkhjf

Svenska Maskinmässan flyttar till 2022

Beslutet har dröjt, men nu står det klart att även Svenska Maskinmässan på Solvalla skjuts på framtiden. Eftersom arrangerande Maskinleverantörerna har premiär för sin skogsmaskinsmässa nästa år får dock entreprenadmaskinerna vänta till juni 2022.

Svenska Maskinmässan skulle enligt de ursprungliga planerna ha genomförts denna vecka. På grund av covid-19-pandemin flyttades arrangemanget först fram till oktober, men då det fortfarande råder stor osäkerhet om möjligheten att arrangera stora evenemang i höst har Maskinleverantörerna och mässbolaget At Event Sweden valt att flytta fram Svenska Maskinmässan till juni 2022.

– Under rådande omständigheter är vi tvungna att ställa in genomförandet av Svenska Maskinmässan 2020, säger Christer Söderberg, Director Marketing & Business Strategy på Swecon Anläggningsmaskiner och ordförande i Maskinleverantörernas sektion för bygg- och anläggningsmaskiner.

– Vi hoppades länge på att mässan skulle kunna genomföras till hösten 2020, men osäkerheten inför hur situationen med coronaviruspandemin utvecklar sig gör att förutsättningarna inte finns för att kunna genomföra en trygg mötesplats för besökare och utställare i höst.

Att beslutet tas nu, före sommaren, beror helt enkelt på att det krävs god planering och framförhållning för att skapa en mötesplats som lever upp till branschens behov och förväntningar. Därför väljer nu arrangörerna att inte skjuta på beslutet ytterligare, utan ställer in årets arrangemang, och tar samtidigt beslutet att arrangera nästa entreprenadmaskinsmässa i juni 2022.

– Det var ett tråkigt men nödvändigt beslut. Som förutsättningarna är i dag med restriktioner kring allmänna sammankomster samt en stor osäkerhet kring hur situationen är till hösten fanns det inget annat val än att flytta fram mässan från 2020. Nu tar vi nya tag och siktar in oss på en riktigt bra mässa 2022 i stället, säger Mats Hofstam, vd på Broddson och ordförande i Maskinleverantörernas sektion för vägunderhållsmaskiner.

En möjlighet hade förstås varit att flytta arrangemanget till nästa år. Maskinleverantörerna har dock efter två lyckade mässor med fokus på entreprenadmaskiner bestämt sig för att 3-5 juni nästa år genomföra ett liknande arrangemang på Solvalla för skogsbranschen, vars maskinleverantörer också utgör en väsentlig del av organisationens medlemskår. Hellre än att stå som arrangör för två mässor samma år får därför entreprenadmaskinerna vänta ytterligare ett år på sitt nästa framträdande på Solvalla.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219