23948sdkhjf

Försommarens första topplista!

Byggföretagen, Engcon, Olsson Parts, Wiklund Trading och Hüllert Maskin ligger i topp över veckans mest lästa på hemsidan! Men vem hamnade allra överst? Svaret finns här!

1: Stororder. Wiklund Trading har länge levererat maskiner till företag som numer ingår i Rentagruppen. Erfarenheterna från dessa samarbeten har nu medverkat till en större order på 50 maskiner från den växande finska rentalkoncernen Läs mer här!

2: Jobbigt läge. Det är en dyster konjunkturrapport som just presenterats av bransch- och arbetsgivareorganisationen Byggföretagen. Bedömningen är en nedgång inom samtliga marknadssegment, med ett undantag – anläggningsmarknaden.  Läs mer här!

3: Full fart framåt. Det egna varumärket Olsson Parts och ny e-handel ska bana väg för Olssons i Ellös internationella expansion.  Läs mer här!

4: Heta Hüllert. För den entreprenadmaskin som jobbar vid en värmekälla som genererar bortåt 700 grader ställs krav utöver de vanliga. Nöten knäcktes dock av Hüllert Maskin som i princip bytte ut allt utom stommen på den Merlo teleskoplastare som nu jobbar på Vargön Alloys smältverk i Trollhättan. Läs mer här!

5: Dystert i Strömsund. Engcon i Strömsund varslar om uppsägning. Hur många som berörs av åtgärden är i skrivande stund oklart. Enligt företaget är det vikande efterfrågan på grund av covid-19-pandemin i kombination med oklarheter kring politiska beslut som orsakat varslet.  Läs mer här!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094