23948sdkhjf

Svåraste bron byts ut

| Av Ulrika Andersson | Tipsa redaktionen

Det kan bli spännande när Norrströmsbron byts ut i sommar. Tiden är knapp, byggnadsverket är tekniskt utmanande och vädergudarna måste vara på exakt rätt humör om allt ska klaffa.

I sommar ska landets mest trafikerade järnvägssträcka – den mellan Stockholms central och Stockholms södra – stängas av i åtta veckor.

Avstängningen görs för tredje och sista året i rad och sker inom ramen för ett både stort och svårt projekt: upprustningen av den så kallade getingmidjan mellan Stockholm Central och Stockholms södra.

Anläggningen byggdes på 1950-talet och börjar vara på upphällningen rent tekniskt.

Trafikverket rustar därför upp den strategiskt viktiga sträckan, ett uppdrag som uppges vara både omfattande och extremt komplext – trots att det egentligen inte är många meter det handlar om.

Redan hösten 2017 påbörjades arbetet, flera broar och tunnlar reparerades och förstärktes.

Under sommaravstängningen 2019 växlades svårighetsgraden upp flera snäpp när broarna över Söderström och Söder Mälarstrand byttes ut.

Den 200 meter långa och 1 400 ton tunga Söderströmsbron blev lite av en generalrepetition inför det som ska ske sommaren 2020.

Enligt Trafikverket är dock fjolårets äventyr inget i jämförelse med det som väntar när Norrströmsbron mellan Tegelbacken och Riddarholmen ska bytas ut.

Där Söderströmsbron hade raka dubbelspår har Norrströmsbron åtta tätt sammanfogade växlar: en kryssväxel med fyra växlar, en övergångsväxel med två växlar samt två enkelväxlar – rörliga och komplexa delar som gör operationen betydligt mer svårnavigerad.

Sommarens uppdrag blir därför hela projektets mest komplicerade del, förklarar Trafikverket som ser utmaningar längs hela resan – från rivningen av den gamla bron till lanseringen av den nya och inkopplingen av själva järnvägsanläggningen

En noggrann plan har gjorts inför den hektiska sommar som väntar.

Först ska den gamla gång- och cykelbron monteras ner. Sedan ska järnvägbron kapas i 13 delar och varje del ska lyftas bort med hjälp av kran och pråmar.

Brostöden friläggs därmed och då blir det dags att byta ut totalt 65 brolager  – stöd som den nya bron sedermera ska vila på och betydligt fler än de 16 lager som byttes ut på Söderströmsbron.

Den nya bron blir cirka 240 meter lång och 1 700 ton tung. Den byggs i två delar i Tallin och en hel del komplicerade installationsarbeten ska utföras på byggnadsverket redan innan det sätter kurs mot Sverige, bland annat ska både spår och växlar monteras –  2 200 befästningsplattor  ska millimeteranpassas i 10 000 skruvinfästningspunkter.

Anledningen är att så mycket som möjligt måste vara gjort när bron kommer till Stockholm, de åtta veckorna räcker inte till för montering på plats.

Brodelarna transporteras först till Södertälje, där de ska lastas om till mindre pråmar.

Den norra brodelen går sedan via Södertälje kanal och Mälaren till Norrström.

Där ska den placeras vid brostöden. Pråmen ska sedan vridas nästan 90 grader så att en kran kan ta tag i den södra änden av bron.

Hela ekipaget ska därefter köra närmare brostöden, den södra pråmen kan lämna platsen och sedan är det dags för kranen att föra in brodelen över stöden och sänka ner den med millimeterprecision.

Samma procedur upprepas sedan för den södra brodelen.

Millimeterprecision krävs vid lanseringen

Brolanseringen ska ske i juli och då måste vädergudarna vara på gott humör. Arbetet kan bara utföras om det under 36 timmar är helt vindstilla, inga vågor får heller störa lanseringen.

Enligt Trafikverket ska tidplanen vara tillräckligt luftig för att man ska kunna vänta in bra väder, även resan från Tallin ska ha goda marginaler.

När bron satts på plats ska spåren svetsas ihop och spårens befästningar ska gjutas fast i betong i övergångszonerna.

Därefter ska all övrig teknisk utrustning monteras, flera mil el- signal- och telekablar ska också läggas in i bron.

Järnvägen ska sedan testas och tas i bruk – något som uppges kräva cirka 3 000 ritningar.

Tågtrafiken ska släppas på den 17 augusti. Sedan kan förberedelserna av monteringen av den nya gång- och cykelbron, som ska stå klar vid årsskiftet, påbörjas.

Hela projektet ska vara klart hösten 2021 och getingmidjans nya tekniska livslängd ska då vara 80 år.

Tidplan

Rivning av Norrströmsbron i 13 delar

  • 24-27 juni, södra delen
  • 27-29 juni, norra delen

Lagerbyten på stöden till Norrströmsbron (65 st)

  • 10-14 juli

Bron anländer till Stockholm via Mälaren

  • 11 juli norra delen
  • 16 juli södra delen

Montering av broarna över Norrström

  • 15-16 juli, norra delen
  • 21-22 juli, södra delen

Getingmidjan öppnas

  • 17 augusti, kl 04.52

Källa: Trafikverket

Håll dig uppdaterad med Entreprenad

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (1)
Startsidan just nu

Bra start i Sverige för teleskopkran

1 september förra året tog Scantruck över generalagenturen i Sverige för Sennebogens teleskopkranar. Först ut bland dessa kranar i Sverige är 613E, med 16 tons lyftkapacitet, som används vid byggandet av Veddestabron nära Stockholm.

Mer hemmafix i coronatider

Byggmaterialhandeln har haft goda tider under årets sex första månader. I synnerhet har det coronapräglade andra kvartalet visat en kraftig försäljningsökning.

Bristande beredskap inför översvämningar

Europa har drabbats av ett flertal omfattande översvämningar de senaste 30 åren. Nu har forskare vid 42 europeiska universitet tillsammans slagit fast att perioden faktiskt är exceptionell, även vid en jämförelse som sträcker sig 500 år bakåt i tiden.

Han tar över som koncernchef i AF Gruppen.

Nya ägare för tunga lyft

Nyhetsbrev

Kina – en ljuspunkt på Volvos himmel

Med ett undantag har det i år varit kraftiga nedgångar på Volvo CE:s viktigaste marknader. Undantaget är Kina som är den främsta orsaken till att företagets nettoomsättning ”bara” minskade med 15 procent till 22,9 miljarder kronor under årets andra kvartal.

Arkiv

Litet stödbehov i byggbranschen

Med drygt tre veckor kvar att söka omställningsstöd har 9 335 företag beviljats stöd om totalt drygt 663 miljoner kronor. För byggbranschen tycks dock stödbehovet vara begränsat. Knappt åtta miljoner kronor har beviljats fördelade på 226 företag.

Sandvik på amerikansk offensiv

För att stärka sin sälj- och serviceplattform för en växande nordamerikansk kundbas förvärvar Sandvik sin distributör av Rammer-produkter i USA – Allied Construction,

Peab asfalterar i norr

Peab Asfalt har räknat hem ett par fleråriga beläggningsjobb i norra Sverige – uppdrag som beskrivs som strategiskt viktiga för företaget i regionen.

Tufft för företagare, men färre konkurser

757 byggrelaterade företag gick i konkurs under årets sju första månader, enligt färsk statistik från UC. Med det ligger byggindustrin fortfarande i topp antalsmässigt. Jämfört med samma period förra året stannade dock ökningen på fem procent.

Ägarrotation i Brdr Holst Sørensen

Green Landscaping tar för sig i Stockholm

November gäller fortfarande för Bauma China

Teleskoperande lastare från Liebherr

Med L 509 Tele kastar sig Liebherr in i en för företaget helt ny produktgrupp – teleskopiska hjullastare. Först ut är en sjutonsmaskin med 4,8 meters lyfthöjd med pallgafflar.

Nyab tar hem rekordentreprenad

Ombyggnaden av E4 mellan Haparanda och Salmis. enligt ett kontrakt på cirka 176 miljoner kronor, innebär Nyab Infrastrukturs hittills största vägentreprenad sedan företaget bildades för snart tre år sedan.

Fältdator i mobilformat

Nyabs största i Mälardalen

Nyab fortsätter sin offensiv, inte bara i norra Sverige. För cirka nio månader sedan inleddes verksamhet även i Stockholm och nu har företaget tilldelats sitt hittills största projekt i regionen i form av den så kallade Trollesundsvägen.

Gällivare vill ha Hybrit-anläggning

Näringslivet och en bred politisk samstämmighet gör nu sitt bästa för att den planerade demonstrationsanläggning som krävs i jakten på fossilfri ståltillverkning ska placeras i Gällivare, nära såväl råvara som vattenkraft.

Volvo avyttrar amerikanskt varumärke

I samband med förvärvet av Ingersoll-Rands vägmaskinsverksamhet 2007 hamnade även Blaw-Knox hos Volvo. Nu tar Gencor Industries över Blaw-Knox-verksamheten i en affär som förväntas vara avslutad innan årets slut.

Forskare ser över järnvägsunderhåll

Underhållet av den svenska järnvägen får mycket kritik. Forskare vid Luleå tekniska universitet ska därför försöka identifiera bästa sättet att åtgärda två av de mer kostnadskrävande behoven – spårriktning och underhåll av växelvärmesystemet.

Norrvidinge köper OP Entreprenad

Designutmärkelse till autonom dumper

Volvos autonoma eldrivna dumper TA15 har tilldelats en Red Dot Award för produktdesign.

Sennebogen storsatsar på kundservice

Sennebogen investerar mer än 25 miljoner euro i ett nytt kundservicecenter som placeras mellan företagets produktionsanläggningar i Straubing och Wackersdorf i södra Tyskland.

Huddig öppnar filial i USA

USA har utvecklats till en av Huddigs fokusmarknader. Därför öppnar företaget nu en filial, strategiskt placerad i Midwest, Chicago.

Boliden är nöjda med senaste kvartalet

Peab bygger skola i Karlstad

Gävle hamn bygger papperslager

Staden kräver schyssta villkor vid bygge

Unik bro kan stå länge till

Svevia står starka

Han blir chef på JM Entreprenad

Snart start för Ludvika-väg

Tunnelbana på väg

Peab kämpar mot stölder

Rekordhöga kopparhalter funna i Kiruna

Tredje gången för BDX

Se alla Företagens egna nyheter

Högkvalitativ Fatpump från FLUX

Drivknuten sponsrar Nyman Racing

Vårt sortiment av blåa varningsljus

Vanliga öppettider igen

Ge din lastbil eller släp ett extra lyft

Robust membranpump för höga tryck och slitande medier

UTÖ - framtidens varningsljusramp snart här!

Renovering och byte av elavtal kan spara dig massvis pengar

Sparar upp till 50.000 kronor med SmartDok – i månaden

Ta kontroll över ditt arbetsljus!

Högkvalitativ Fatpump från FLUX

KIPP önskar en trevlig sommar!

Sveriges bästa pris på hjulgrävardäck!

Vi har öppet hela sommaren

Gripen Wheels och Väderstad i nytt samarbete.

4G Övervakningskamera för utomhusbruk

Slösar du för mycket tid på fakturering?

Äntligen - nu är vi ett bolag: Metso Outotec

LEGION varningsljusramp med automatisk dimfunktion

Köp 4 BKT däck,25" och uppåt så får du en cykel på köpet!

Vi finns här för dig hela sommaren!

Självsugande centrifugalpump för industrier

Uppdaterad, ännu vassare version av populär backlampa

Absolutgivare med CIPsafety Ethernet/IP SIL3

Westlake SR01H Soft Drive – massivt premiumdäck

Sänd till en kollega

0.14