23948sdkhjf

Bättre beläggning på F17

Nu i sommar kommer start- och landningsbanan på Blekinge flygflottilj F17 i Kallinge att förses med ny slitlagerbeläggning samtidigt som nya räddnings- och servicevägar anläggs.

Peab Asfalt har fått Fortifikationsverkets uppdrag att fräsa och lägga ny slitlagerbeläggning på start- och landningsbanan på F17 i Kallinge. Arbetet som är värt cirka 17 miljoner kronor kommer att genomföras under och i anslutning till sommarens semesterperiod.

Utförandet ställer stora krav på precision. Arbetet omfattar justering av start och landningsbanan, varefter banan fräses mot totalstation för att uppnå jämn yta mot projekterad höjd. Slutligen läggs det nya slitlagret. Totalt kommer cirka 115 000 kvadratmeter att fräsas och asfalteras.

I projektet ingår byggandet av en ny räddningsväg, två servicevägar samt anläggning av kringliggande grönytor genom sådd av gräs – arbeten som kommer att genomföras av Peab Anläggning.

– Vi har inom Peab Asfalt stor erfarenhet av att asfaltera flygplatser. Vi har bland annat utfört arbeten på Ängelholm-Helsingborg, Kalmar, Halmstad och Sturup flygplats. Att utföra jobb på flygplatser är alltid lika spännande och lite annorlunda med mycket planering innan byggstart, säger Peter Lövgren, arbetschef, Peab Asfalt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11