23948sdkhjf

Branschprofil tar över i EMS-gruppen

När det nu är dags att integrera verksamheten i de fyra bolag som ingår i EMSG-bolagen har en rutinerad branschprofil lockats tillbaka till branchen. Det blir nyblivne vd:n Lennart Edling som ska förena företag som hittills drivits mer eller mindre självständigt.

EMSG-koncernen består i dag av fyra aktiva bolag som i stort jobbar oberoende av varandra: EMSG Norge bedriver försäljning och service av Hyundai anläggningsmaskiner, EMSG Sverige bedriver försäljning och service av Takeuchi anläggningsmaskiner samt Hyundai hjullastare och grävmaskiner, NTC i Sundsvall svarar för försäljning och service av Takeuchi, Hyundai, Ljungby och Lundberg och EMSG Finans bedriver finansieringsverksamhet inom ramen för de olika EMSG-verksamheterna.

Koncernledningen väljer nu att skifta strategi med Lennart Edling som ansvarig för kursförändringen till ett mer integrerat arbetssätt mellan bolagen.

– Lennart har förutom en gedigen erfarenhet från branschen suttit i styrelsen för EMSG Sverige i två år och har följt bolaget nära och bidragit med stort värde i sin roll som ledamot. Vidare har Lennart rätt erfarenhet och profil att axla ansvaret för EMSG Sveriges dotter- och systerbolag som ett led i att integrera EMSG-bolagens verksamheter, säger bolagens styrelseordförande Kjell Ove Moss.

Med sig i bagaget har Lennart Edling en bred erfarenhet från fordonsbranschen efter många år på Volvo, Swecon, Lantmännen Maskin. JCB och nu senast från Biliakoncernen.

– Det ska bli riktigt roligt att få arbeta operativt med att utveckla och sammanföra de olika delarna av EMSG-familjen. Jag har en bra bild av verksamheten och ser en stor potential i våra produkter och i att utveckla vår närvaro på marknaden, säger Lennart Edling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109