23948sdkhjf

Rototilt prisade i Tyskland

Rototilts nya helautomatiska snabbfästessystem Rototilt QuickChange har gjort väsen av sig i Tyskland.

Enligt ett pressmeddelande har innovationen gått hem så pass att det vunnit German Innovation Award i kategorin Machines & Engineering, ett pris som, enligt pressmeddelandet, delas ut till lösningar som ger  ”långsiktig effekt och mervärde för användaren”.

– Priset är ett kvitto på att QuickChange tar helautomatiska snabbfästessystem till nästa nivå med flera unika innovationer, säger Per Väppling, Marketing and Sales Manager på Rototilt Group AB, i pressmeddelandet.

Systemet lanserades tidigare i år och enligt Rototilt skiljer sig QuickChange från andra helautomatiska snabbfästessystem på flera viktiga punkter.

Företaget uppger att det sparar både tid och ökar säkerheten eftersom föraren inte behöver lämna grävmaskinen för att byta hydrauliska redskap.

Rototilt har tidigare vunnit samma pris för sitt säkerhetslås Securelock, som är inbyggt som standard i QuickChange-systemet.

– Förutom livslängd är säkerhet i fokus. Securelock är standard både i maskinfäste och tiltrotator. Här har vi har vi adderat säkerhetsdetaljer som konstant låstryck i låscylindern, plan anliggningsyta på låskolvarna och fjäderbelastad låscylinder. Allt för att öka säkerheten för en tryggare arbetsmiljö, säger Per Väppling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157