23948sdkhjf

Wiklunds åkeri får megabeställning

Ska säkerställa 488 000 transporter till Järfällas nya stadsdel Barkarbystaden.
Wiklunds åkeri har enligt ett pressmeddelande fått uppdraget av Järfälla kommun att ansvara för logistiken kring den nya stadsdelen Barkarbystaden. Wiklunds ska ta helhetsansvar för driften av logistiklösningen och bidra till goda och hållbara produktionsförutsättningar. 
Barkarbystaden är ett enormt utbyggnadsprojekt, där 14 000 lägenheter ska byggas, och tunnelbana är på gång att dras hit. Under åren 2019 – 2032 beräknas 488 000 byggtransporter till området.
 Jag är glad att vi nu får en logistiklösning på plats som gör att vi på ett bättre sätt kan styra och kontrollera byggtransporterna till Barkarbystaden. Lösningen kommer att bidra till minskad trafik och miljöbelastning, trygghet och trivsel för boende och näringsidkare samt en god arbetsmiljö och effektiv produktion. Det är en lösning som är bra för alla parter, säger Emma Feldman, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.
– Vi är mycket stolta och glada för förtroendet att hjälpa till i ett av Sveriges största och mest spännande stadsbyggnadsprojekt. Bygglogistik har en avgörande roll för hur en levande stad skapas, där Järfälla kommun tar ansvar. Vårt kunnande och långa erfarenhet kommer väl till pass i utbyggnaden av Barkarbystaden, säger Tommi Pettersson, vd på Wiklunds åkeri.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078