23948sdkhjf

Rekordorder för Bobcat i Sverige

Bobcats svenska verksamhet har på kort tid tagit hem order på sammanlagt cirka 100 maskiner från de två rentalbolagen Ramirent och Renta. Ordern från Ramirent beskrivs som den hittills största enskilda leveransen från Bobcat i Sverige.

Bobcat har sedan tidigare en hel del maskiner ute hos såväl Ramirent som hos en del av de bolag som nu ingår i den växande finska Renta-koncernen. Erfarenheterna från tidigare samarbeten har nu lagt grunden till nya beställningar som sätter rejäla avtryck i Bobcats orderbok.

Enligt Bobcat Sveriges vd Göran Andersson rör det sig om totalt cirka 100 maskiner som började levereras i april månad och som kommer att spridas ut på rentalbolagens depåer runt om i landet. Han påpekar också att ordern från Ramirent är den hittills största som det Kristianstadbaserade företaget hämtat hem.

– Till både Ramirent och Renta är det grävmaskiner i alla storlekar och hjullastare i storleken 2,5-6 ton. Uthyrarna har därutöver tillgång till våra redskap och hyr ut dem via oss. Vi har också ett samarbete där de har tillgång till våra el- och hybridmaskiner vid behov, säger Göran Andersson.

Generellt ser marknaden förhållandevis ljus ut – även i coronatider.

– Det verkar som att den största oron släppt och många ser försiktigt framåt igen. Det verkar som att entreprenörer hyr mer för tillfället, troligen på grund av den osäkra omvärlden och ovissheten. Det är mer positiva tongångar hos våra kunder trots medias förkärlek för negativa och dåliga nyheter, säger Göran Andersson.

Inte för att förringa dagens situation på något sätt, men jag tror vi behöver, via media, få mer jämförbar statistik med tidigare år gällande sjukdomar som vi kan sätta i relation till nuvarande år så att domedagskänslan lättar lite. Vi alla har lärt oss mycket under våren och hoppas att de erfarenheterna kommer till användning i framtiden, säger Göran Andersson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094