23948sdkhjf

VA-mässa flyttar till 2022

Water &Wastewater flyttar till 13-15 september 2022.

Hösten 2021 var det meningen att VA-branschens nya mötesplats Water & Wastewater skulle arrangeras av Stockholmsmässan. Sedan covid-19-pandemin tvingat ett flertal mässor att flytta till nästa år skjuts nu även den nya VA-mässan ett år framåt – till september 2022.

Bakgrunden till Stockholmsmässans lansering av den nya VA-mässan är att VA-branschen står inför stora utmaningar. Infrastrukturen för vatten och avlopp behöver förnyas, anpassas och byggas ut för att möta de krav som en hållbar samhällsutveckling kräver. Därför har vi mött branschens önskemål om en ny och uppdaterad VA-mässa i Stockholm, säger projektchefen Peter Söderberg.

Planen var att lansera Water & Wastewater i september 2021. För att undvika kollision med de branschnära mässor, både i Sverige och internationellt, som fått nya datum till följd av covid-19-pandemin har Stockholmsmässan i samråd med branschföreträdare valt att flytta evenemanget till 13–15 september 2022. Därefter är avsikten att arrangera mässan i september jämna år.

Peter Söderberg betonar att namnet Water & Wastewater valts med ambition att även nå en internationell publik.

Det finns ett genuint intresse för svensk kompetens och teknik inom VA-området, säger han.

En av de framflyttade mässor som lett fram till senareläggningen är Nordbygg som nu planeras till april 2021 för att därefter arrangeras udda år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078