23948sdkhjf

En mil bergtunnel – men var ska den dras?

Hur ska den nya tunnelbanelinjen mellan Fridhemsplan och Älvsjö dras? Den nöten ska WSP knäcka, företaget har fått uppdraget att utföra en lokaliseringsutredning för ny tunnelbana mellan Fridhemsplan och Älvsjö, en sträcka på cirka tio kilometer i bergtunnel.

– Vi är mycket stolta att få medverka vid detta omfattande stadsbyggnadsprojekt, säger WSPs vd, Håkan Danielsson, i ett pressmeddelande.

–  Tunnelbaneutbyggnaden ökar kapaciteten på Stockholms kollektivtrafik och gör det möjligt att bygga nya bostäder utmed den nya tunnelbanelinjen. Vi har en stark organisation med lokal och global expertis som gör att vi kan bidra i utvecklingen av framtidens samhälle.

I uppdraget ingår att redovisa alternativa sträckningar för den nya tunnelbanan och stationslägen samt uppgångar för de nya stationerna Fridhemsplan, Liljeholmen, Årstaberg, Årstafältet, Östberga och Älvsjö.

De olika alternativen ska sedan jämföras utifrån ekonomi, tid, miljö- och omgivningspåverkan – WSP ska bland annat ta fram kostnadsberäkningar, genomföra samråd och beskriva miljökonsekvenser.

WSP har påbörjat uppdraget, som ska vara klart hösten 2021.

Läs mer om: WSP
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062