23948sdkhjf

Rekordhöga kopparhalter funna i Kiruna

Copperstone Resources meddelar idag resultaten från den första fasen av borrkampanjen vid Viscaria-projektet i Kiruna. Vid provborrningarna påträffades 4,6 meter med 5,3 procent koppar, och 0,6 meter med 20,1 procent koppar.

Den totala borrkampanjen omfattade nästan 8 000 meter av de planerade 22 000 meters borrningar före gruvöppning, och består av fyra hål i områdets D-zon (norr). Resultaten visar på signifikanta borrhålsskärningar av koppar i järnsten innanför såväl som utanför befintlig mineralresursgräns.

Bolaget kommer nu att påbörja arbetet med att uppgradera mineralresurserna och skala upp sina projektplaner.

Dessa mycket övertygande resultat uppmuntrar oss att fortsätta våra borrkampanjer i Viscaria-projektet, med en planerad återöppning av gruvan i sikte, säger Copperstones vd Michael Mattsson.

Innan de nu genomförda 7 945 meterna av borrande som genomförts av Copperstone, så innehöll Viscaria-projektet redan cirka 609 000 ton av koppar av känd, indikerad respektive antagen klass. Enligt Copperstone motsvarar kopparhalten dubbelt det globala genomsnittet och mer än fyra gånger kopparhalten för den största koppargruvan i Europa.

Med indikationer på koppar av hög halt är vår ambition att ytterligare uppgradera mineralresursen. Som en följd av det växande projektet och ökad information från mineraliserade borrkärnor kommer vi att behöva lägga ytterligare investeringar och tid i den tekniska delen av miljötillståndshandlingarna, avslutar Michael.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Beslut om Cementas täkttillstånd står fast
Snart kommer beskedet
De bygger för folkhälsa i Skåne
Erixon lämnar järnvägsforum
Nytt förvärv ska stärka Assemblin
Viktigt beslut fattat inför miljardprojektet
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11