23948sdkhjf

Amerikanskt miljöpris till Volvo

USA:s energidepartement har uppmärksammat Volvos arbete med att förebygga och minska avfall vid sina nordamerikanska anläggningar och tilldelat den svenska maskintillverkaren utmärkelsen Better Plants Better Practise.

Bakom Better Buildings, Better Plants står USA:s energidepartement som bland annat kräver att de deltagande företagen ska förbinda sig att minska energiförbrukningen med 25 procent på tio år. Volvo hävdar att koncernen sedan 2015 förbättrat energiprestandan vid 14 av sina amerikanska anläggningar med 23,4 procent jämfört med basåret 2014 och med mer än 50 procent sedan koncernen först kom med i utmaningen 2012.

Better Plants-partners implementerar innovativa lösningar för energieffektivitet som minskar kostnader och energianvändning i det industriella systemet, och Better Practice och Better Project-priserna hedrar deras ledarskap, säger Valri Lightner, biträdande chef för Advanced Manufacturing Office vid energidepartementet.

Det juryn framför allt uppskattat är den modell företaget valt för att minska den del av avfallet som går till deponi. I de anläggningar som hittills certifierats för uppgiften hamnade, enligt företaget, inte mer än sex procent av avfallet på deponi medan 78 procent återvanns under 2019.

Att minska och eliminera avfall är avgörande för att skydda vår viktigaste resurs – miljön. Vi hoppas kunna fortsätta att gå mot deponifrihet på alla Volvos nordamerikanska anläggningar, säger Rick Robinson, Volvos chef för hälsa, säkerhet och miljö i Nordamerika.

För närvarande är fyra amerikanska fabriker certifierade som deponifria; New River Valleyanläggningen i Dublin, Virginia, där alla Volvo-lastbilar för Nordamerika monteras; Lehigh Valley Operations i Macungie, Pennsylvania, där alla Macks tunga modeller för Nordamerika och exportmarknaden monteras; Middletown Reman Manufacturing, Middletown, Pennsylvania och Volvo Construction Equipment i Shippensburg, Pennsylvania.

Ytterligare tre anläggningar befinner sig i en tolvmånaders certifieringsprocess för deponifri status. Dessa är Central Distribution Center, Memphis, Tennessee; Volvo Group Powertrain Operations, Hagerstown, Maryland och Charlotte Reman Manufacturing-anläggningen i Charlotte, North Carolina.

Vägen mot en deponifri status inleddes med flera studier som också omfattade jämförelser med andra tillverkande företag med målet att hitta de bästa vägarna till avfallsminskning, återanvändning och återvinning.

En av hörnstenarna i satsningen nåddes när företaget tog fram det så kallade driftavfallsdirektivet för deponifria anläggningar och därmed skapade en definition för deponifrihet (mindre än en procent av driftavfallet som skickas till deponi) och den process som leder anläggningarna fram till Volvos certifiering som deponifria.

Själva certifieringsprocessen inkluderar dokumentation och kartläggning av alla avfallstyper, implementering av åtgärder för avfallsminskning, återanvändnings- och återvinningsprogram. Certifierade anläggningar måste dessutom ansöka till koncernens miljökommitté för omcertifiering vart tredje år.

Volvo har tilldelats en utmärkelse av USA:s energidepartement för sitt arbete med att begränsa avfallet vid de nordamerikanska anläggningarna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vägentreprenör ska betala tillbaka till beställaren
Trafikverket: "vi lovar att bli en bättre beställare"
Svevia får ny losshållningschef
Byggkoncernen byter vd
Sweco bygger i Ukraina
Stort uppdrag för NRC Group
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.406