23948sdkhjf

Koll på håll – ny spårningsteknologi lanseras

Var är borren? Var är containern? Oavsett om något är stulet eller bara förlagt ska en ny spårningsteknologi göra det enklare att ha koll, lovar Fleet Complete.

Telematikföretaget Fleet Complete lanserar en ny spårningsteknologi som, enligt företaget, ska kunna spåra och lokalisera till exempel maskiner och verktyg dygnet runt –  och det med vanliga batterier.

Fleet Complete berättar i ett pressmeddelande att
teknologin bakom den nya utrustningskontrollenheten, Fleet Complete AT2, ska göra det möjligt att direkt se var de märkta föremålen finns på en digital live-karta.

Detta ska i sin tur dels försvåra stölder, dels göra det enklare att spåra stulna objekt och hitta de som bara ”tappats bort” på arbetsplatsen.

Rent praktiskt består systemet av en liten enhet med måtten 85 x 63 x 24 millimeter som placeras på till exempel en släpvagn eller en stege.

Enheten är vattentät och försedd med en rörelsesensor som ska varna vid ovanliga förflyttningar.

Skulle till exempel en container som normalt bara flyttas en gång i månaden börja röra på sig ska ägaren få en varning.

Det ska också gå att ställa in arbetstid, så att man får en varning om utrustningen dragit iväg när den ”borde” stå stilla.

Fleet Complete AT2 drivs med vanliga batterier. Det krävs alltså inte att systemet skickas in till leverantören när batteritiden är slut, noterar företaget som också lovar att vanliga AAA-batterier ska få enheten att vakna till liv igen och kunna jobba i upp till tre år till.

Fleet Complete noterar också att både tracking-lösningar och system för utrustningskontroll kan innebära lägre försäkringspremier och uppmanar därför sina kunder att ta upp detta med sina försäkringsbolag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.127