23948sdkhjf

Peab asfalterar Karlstads flygplats

Två arbetslag går i skift för att hinna med arbetet.

Peab asfalt har vunnit tilldelning på Karlstad Airport. Arbetet omfattar omtoppning av rullbana inklusive vändytor samt asfaltering av taxibana samt en av plattorna. I projektet ingår även att byta dagvattenränna samt vissa schaktningsarbeten med återställning av matjord och grässådd.

Den stora utmaningen i projektet är den korta byggtiden och asfalteringsarbetena kommer därför att utföras i stort sett dygnet runt. Cirka 22 000 ton asfalt ska läggas på en yta om cirka 200 000 kvadratmeter. Två lag kommer att arbeta i skift och 18 asfaltbilar involveras. 

– Vi hade aldrig klarat detta kontrakt om vi inte hade haft den bästa personalen hos oss. Hela kedjan från anbudsskedet till losshållning, asfaltverket, asfalttransporter, utläggningen och våra UE, som alla har visat ett stort engagemang och varit lösningsorienterade, Det gör att man känner sig privilegierad att få vara med om ett sådant här kontrakt. En stor eloge till samtliga inblandade, säger Morgan Johansson, arbetschef för projektet.

Men för att leverera den bästa kvaliteten utifrån flygplatsens krav lades först en testyta med olika bitumenmängder varefter den bästa valdes. Basen i asfaltkvaliteten som valdes är Peab Asfalts Eco-asfalt som bidrar till minskad klimatpåverkan.

När alla ytor är asfalterade skall hela banområdet målas om med nya linjer.

– Vår bana har hållit sig längre än normalt tack vare ett väl utfört underhållsarbete, men i år var det alltså dags att ge den en helt ny asfaltstopp. Peab har skött arbetet mycket bra, och haft stora resurser på plats för att kunna genomföra projektet på utsatt tid, säger Lars Ogenvall, verksamhetsansvarig Karlstad Airport.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11